MORE

Huawei P9 nu foloseste tehnologie Leica [UPDATE]

Una din caracteristicile cheie a lui Huawei P9 si P9 Plus este ansamblul de camere de pe spate, camere care se presupune ca sunt fabricate de catre Leica.

huawei p9 leica

Informatii recente ne dezvaluie faptul ca aceste camere sunt in realitate produse de catre Sunny Optical Technology, o companie OEM din China care este doar autorizata de catre Leica. Asadar compania germana Leica nu a produs nimic, camerele fiind doar un rebrand. Daca acest rebrand va fi de succes este posibil ca in viitor sa vedem camere Leica pe mai multe telefoane mobile. Chiar si asa Huawei P9 nu sta foarte rau la acest capitol, pozele realizate avand o calitate foarte buna cu un dynamic range ridicat. Aceasta veste este oricum trista si neasteptata din partea unei compani de renume din Germania.

Iata raspunsul oficial needitat a celor de la Huawei:

Buna tuturor,

Intrucat ne-a atras materialul care a aparut in cursul zilei de ieri pe zonait.ro, gasiti mai jos pozitia oficiala a companiei in legatura cu acest subiect:

P9 si P9 Plus au fost co-proiectate de catre Huawei si Leica. Aceasta este prima colaborare dintre cele doua companii, in urma parteneriatului pe termen lung anuntat in luna februarie a acestui an. De la inceput, Leica a fost foarte implicata in dezvoltarea acestor dispozitive. A existat o colaborare tehnologica semnificativa intre Huawei si Leica in jurul multor aspecte ale camerei, inclusiv designul optic, calitatea imaginii, procesarea imaginii, optimizarea si constructia mecanica a modului de camera, si pana la interfata grafica pentru utilizatori. Telefoanele indeplinesc cele mai inalte standarde Leica in materie de calitate a imaginii.”

De asemenea, gasiti mai jos speech-ul CEO-ului Leica din cadrul lansarii globale a Huawei P9:

https://vimeo.com/162569028/7b6dbb35cb?lite=1

Mentionez ca toate materialele de comunicare includ expresia “co-engineered with Leica”, astfel ca, daca se poate, rugamintea noastra este sa modificati titlul materialului, care nu reflecta realitatea.

Multumesc!

[Sursa]

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button