MORE

Huawei P8 vs Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 a fost lansat de curând, dar nu a avut prea mult timp să stea în lumina reflectoarelor, fiindcă din China… vine competiția! Compania Huawei anunță lansarea modelului P8, dispozitivul de top din linia sa de mobile, menit să se lupte pe același segment de piață ca si Galaxy S6. Care dintre ele este mai bun? Haideți să aruncăm o privire asupra celor două dispozitive si sa vedem un showdown Huawei P8 vs Samsung Galaxy S6 .

În primul rând, forma. Este foarte important ca un telefon să aibă o formă ergonomică, care îl face ușor de ținut in mana, si la acest capitol Galaxy S6, cu marginile sale rotunjite, este ceva mai practic decât Huawei P8. Si acesta din urma este un terminal frumos si solid, cu carcasă din metal și chiar mai subțire decât Galaxy S6, dar când vine vorba de forma efectivă, S6 este mai reusit. P8 nu este tocmai comod de ținut în mână, mai ales pentru un timp mai indelungat.

Chiar dacă Huawei P8 vine echipat cu un ecran mai mare decât cel al lui Galaxy S6, de 5.2 inch în loc de numai 5 inch, rezoluția sa efectivă este „umila” 1920×1080, cu panou IPS. Cei care vor o imagine mai clară se pot bucura de un ecran AMOLED la 2560×1440, care oferă culori mai vii pe S6.

De partea cealaltă, camerele au doar o diferență de 3 megapixeli între ele, 13 pentru P8 și 16 pentru S6, oferind aproximativ aceleași rezultate. Un usor avantaj l-ar avea modelul P8, gratie utilizării a două blițuri LED.

In cele din urmă, partea esențială, cea care determină exact cât de puternic este un telefon, hardware-ul, este aproximativ identic. Ambele modele folosesc un procesor cu 8 nuclee, ambele au 3GB de memorie RAM și vin cu aproape aceleași opțiuni de stocare, însă, și asta ar putea fi foarte important, Huawei P8 are si un slot pentru un card microSD, ceva ce Galaxy S6 nu are.

Care dintre cele două dispozitive este până la urmă superior? Depinde probabil cât de mult țineți să aveți un ecran de rezoluție mare sau un telefon cu o capacitate superioară de stocare.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button