TelefoaneFoto-VideoTECH

Huawei P50 ar putea avea cea mai bună configurație foto de până acum

Nu este un mister faptul că producătorul chinez reușește să aducă pe piață adevărate „DSLR-uri”. Huawei P50 este următorul flagship al familiei, urmând a fi prezentat în scurt timp.

Bineînțeles, astfel de anunțuri dau frâu liber speculațiilor, iar leakerii nu întârzie să apară ca ciupercile după ploaie. Îmi aduc aminte cum mă șicana Marinake atunci când motivam alegerea telefonului meu pe seama faptului că are mai mulți megapixeli la foto și…Cam atât…

– Bă, tu știi de la ce vine P-ul din Huawei P(bagă un număr)?

– Uhh, de la Photography/Pro/Șmecherie?

– Ăla-i.

Și iată cum, în ciuda pasiunii mele pentru fotografie, m-am făcut de rușine. Dar omul din greșeli învață, nu?

Huawei P50 va păstra, bineînțeles, acele caracteristici care îl fac, ei bine, Huawei. Senzor AI, obiective bune, performanță în mediu low-light, alea alea. Doar că zvonurile indică prezența unui senzor care va schimba fața bump-ului foto. Și la propriu, și la figurat.

Huawei și Sony se au destul de bine în ceea ce privește dezvoltarea și utilizarea de noi tehnologii foto. De aceea, chinezii ar putea include în arsenalul lui Huawei P50 senzorul IMX800 care va fi anunțat în aprilie de către japonezi. În plus, configurația RYYB va oferi un light sensitivity crescut.

Ceea ce face din acest senzor o idee revoluționară este faptul că, vezi Doamne, este primul smarpthone photo sensor de 1”. Adică este imens. La momentul actual, cel mai puternic senzor de acest fel este cel de 108 MP de pe  Galaxy S21 Ultra, dar cu o dimensiune de 1/1.33”. În majoritatea cazurilor, senzorii se încadrează mai mult sau mai puțin în aceste dimensiuni, dar P50 se vrea a fi oaia neagră.

Un senzor de o asemenea dimensiune implică și un camera bump mai butucănos și o amplasare bine gândită a acestuia. Va fi, desigur, foarte bun în mediile slab luminate, dar ar trebui să fie luat în calcul și un aperture mai mic pentru un focus mai precis.

Mereu mi-a plăcut stilul inel al camerelor de pe Mate 40 Pro

Omul nostru menționează și o posibilă configurație pentru posibilele variante de Huawei P50. În vreme ce modelul standard încorporează un senzor principal, alături de un obiectiv ultra-wide și de lentile telephoto, P50 Pro ar putea avea zoom periscopic în loc de telephoto, iar pe P50 Pro Plus s-ar putea odihni un ansamblu quad camera care include și un senzor ToF (time of flight)

Din câte se pare, Huawei P50 se gândește să o ia pe calea DSLR-urilor. Trebuie, desigur, să ne temperăm așteptările. Zvonurile sunt zvonuri și există posibilitatea ca cei care s-au entuziasmat prea devreme să rămână cu buza umflată.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button