Știri ITTECHTelefoane

Huawei P30 Pro pică la aproape zecime din preț pe piața second hand

Interdicția primită de Huawei, din partea guvernului SUA, are consecințe numeroase cu foarte multe ramificații. Una oarecum neașteptată este scăderea masivă a prețului pentru produsele companiei la second hand, cel puțin în Marea Britanie.

Unul dintre cele mai populare site-uri de electronice la mâna a doua din regat a început să listeze oferte pentru câteva modele de telefoane Huawei la prețuri foarte mici, comparativ cu norma văzută la alte mărci de telefoane. Conform observațiilor făcute de către Forbes , până și pentru recent lansatul Huawei P30 Pro s-au ivit oferte de cumpărare de numai 100 de lire sterline, chiar dacă a sosit pe piață la începutul acestui an. Pe piața liberă, nou, acest model încă mai are o valoare ce variază între 900 și 1100 de lire sterline. Modelul de anul trecut, ce încă mai este un telefon foarte performant, ar avea oferte în acest moment de numai 50 de lire sterline. Asta în timp ce competitorii lui Huawei P20 încă mai reușesc să mențină un preț de aproximativ 235 de lire sterline.

Evident, anunțurile din ultima vreme au provocat ceva neliniște prin piața SH, asta în ciuda faptului că telefoanele existente tot vor funcționa fără probleme și cu această interdicție. Software-ul nu va fi blocat, hardware-ul nu se va opri. Doar dispozitivele noi făcute de Huawei se vor supune limitărilor de rigoare. Bine, ar mai fi și update-urile de securitate de luat în considerare, dar având în vedere cum unii producători lansează poate un update… punct, pentru un telefon, nu ar fi tocmai un motiv de abandonare a unui model.

Priviți astfel partea bună. Este posibil să găsiți la mâna a doua câteva telefoane Huawei foarte ieftine și aproape noi.

[Forbes]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button