Tech&ITRSS PaginaDeMediaTelefoane

Huawei ocoleste restrictia impusa de SUA cu „noul” P30 Pro

Huawei a lansat P30 Pro anul trecut, iar acesta rula din fabrica Android 9 Pie. Guvernul SUA a pus bete in roate pentru companiei chinezesti si i-a interzis sa mai colaboreze cu companii americane. Chinezii pare ca au gasit insa o modalitate buna de a ocoli aceste restrictii; Huawei P30 a fost lansat chiar inainte ca firma sa fie pusa pe Entity List. Asta inseamna ca telefonul poate fi re-lansat ruland Android 10. Astfel, vorbim despre P30 Pro New Edition care va fi lansat pe 1 Iunie 2020 in Germania. Acesta va costa 750 de euro in varianta cu 256GB de stocare. Momentan nu avem alte date de lansare pentru restul Europei sau pentru SUA.

In timp ce Huawei a mai lansat telefoane de la P30 Pro incoace, aceste modele nu au inclus o versiune de Android de la Google. In schimb, a fost folosita o versiune AOSP, care are la baza codul sursa al Android disponibil la liber. Din pacate, aceasta versiune nu include serviciile si caracteristicile Google care intregesc experienta sistemului de operare. Asta a rezultat in numere considerabil mai mici cand ne uitam la vanzari si o mare dezamagire pentru utilizatori. Huawei spera insa ca noul dispozitiv va fi balansul perfect intre componente mai vechi, dar hardware-ul cel mai nou.

Huawei P30 Pro New Edition va fi exact la fel ca si dispozitivul precedent, insa va rula Android 10. Nu este neaparat o problema deoarece telefoanele acestea au fost si inca sunt foarte puternice, astfel chinezii par sa fi gasit o cale buna de impaca si capra si varza. Cativa oameni din interiorul companiei au vorbit si despre o posibilitate de a permite utilizatorilor sa instaleze serviciile Google separat prin cai legale, insa de atunci n-am mai auzit nimic in aceasta directie; Google insa si-a aratat intentia de a colabora in continuare cu Huawei.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button