TECHTech&ITTelefoane

Huawei modifică parțial rezultatele din benchmark-uri

Rezultatele benchmark-urilor au împins industria smartphone-urilor de ceva timp. Producătorii încearcă să-i impresioneze atât pe clienți cât și competiția cu rezultate mai mari și mai mari, ceea ce duce la manipularea rezultatului pentru a arăta favorabil în ochii utilizatorilor.

Într-o conversație la IFA 2018 din Berlin cu Anandtech, oficialul Huawei a confirmat că producătorul folosește software de detectare a benchmark-urilor pentru a obține cele mai bune rezultate posibile doar pentru că dorește să rămână relevant pentru concurenții săi.

Dr. Wang Chenglu, President of Software la Huawei Consumer Business Group și doi reporteri de la mass-media din industrie, au discutat despre necesitatea unor benchmark-uri standardizate, deoarece Huawei a argumentat că testele de astăzi se îndepărtează de utilizarea în viața reală și nu reprezintă experiența deplină.

În timp ce ambele părți au parteneri în comunitatea softurilor de teste și lucrează îndeaproape cu cei din industrie, Wang a spus că „alții fac aceleași teste, obțin scoruri mari, iar Huawei nu poate rămâne tăcut”.

Deoarece vânzătorii din China se bazează pe „numere nerealiste” pentru a-și promova telefoanele, Huawei încearcă să țină pasul cu publicarea rezultatelor sale similare, parțial modificate.

Huawei a promis reporterilor din domeniul tehnologiei că testele ulterioare vor fi verificate de terți. Următoarea mare dezvăluire a producătorului din Shenzhen este anunțul Mate 20 din 16 octombrie. Vom urmări îndeaproape evenimentul și vom raporta modul în care Huawei va aborda problema de benchmark-uri înșelătoare.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button