RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTelefoane

Huawei Mate 30 nu va putea rula aplicatiile Google

Huawei ar putea intampina un hop major cand vine vorba de lansarea urmatorului sau varf de gama, Mate 30. Acesta nu va putea fi lansat cu suportul aplicatiilor si serviciilor Google din cauza faptului ca Statele Unite au interzis companiilor infiintate acolo sa mai faca afaceri cu firma de telecomunicatii chineza.

Asta inseamna ca Mate 30, si probabil si alte modele ce urmeaza sa fie lansate, precum Mate X ar putea fi foarte limitate in momentul lansarii. Aceste terminale inca vor rula sistemul de operare Android, care este la baza open-source si poate fi procurat gratuit, dar Google a confirmat faptul ca Mate 30 si Mate 30 Pro (despre care se zvoneste ca vor vedea lumina zilei pe 18 Septembrie) nu vor putea rula aplicatiile si serviciile Google, ceea ce ar putea insemna un dezavantaj major tinand cont cat de importante sunt acestea pentru eco-sistemul Android.

Huawei a primit o pasuire de trei luni din partea Departamentului de Comert al Statelor Unite in Mai, ceea ce le-a permis sa ia actiunile necesare pentru a oferi in continuare suport software si update-uri pentru telefoanele care erau disponibile pe piata in acel moment. O a doua extensie de 90 de zile le-a fost acordata chinezilor acum o saptamana si urmeaza sa se incheie pe data de 19 Noiembrie, dar si aceasta se aplica numai telefoanelor lansate. Mate 30 (si alte variante ale acestuia) nu se incadreaza in aceasta intelegere asa ca nu vor fi incluse in exceptia cu pricina.

Serviciile si aplicatiile Google, inclusiv Magazinul de Aplicatii Google Play sunt considerate un element cheie al sistemului de operare Android, astfel incat Uniunea Europeana a amendat Google cu 5 miliarde de dolari anul trecut pentru utilizarea accesului la Play Store ca si metoda de a forta producatorii de telefoane cu Android sa integreze Google Search la nivel hardware in dispozitive. De atunci, singura poveste de succes a Android fara serviciile Google vine de la Amazon si tabletele lor ieftine, Fire. Dar acestea nu sunt un exemplu extrem de bun, intrucat Mate 30, care va fi varful de gama al producatorului vrea sa se lupte umar la umar cu Galaxy Note 10 Plus, Pixel 4 si OnePlus 7 Pro.

The Verge

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button