TECHRSS PaginaDeMediaTech&IT

Huawei isi amana planurile referitoare la 5G in Europa

Huawei a inregistrat un inceput de an foarte slab datorat epidemiei de coronavirus. Compania chinezeasca se vede astfel obligata sa amane planurile de extindere a retelelor 5G pe teritoriul Europei. Compania din Shenzen a raportat un venit de 25.7 miliarde de dolari, o crestere de doar 1.4% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta este o scadere imensa fata de cresterea cu 39% pe care au raportat-o in perioada Ianuarie – Martie 2019.

Coronavirusul s-a raspandit din China in toata lumea, astfel Statele Unite sunt inca blocate, Europa este inundata de restrictii, iar Japonia inca isi revine. Huawei a anuntat ca toate aceste restrictii ii afecteaza caile de distributie. De asemenea, compania incearca sa treaca de aceste incercari grele pentru a continua productia.

Huawei a redeschis sediul din Shenzen la inceputul lunii Februarie, dupa ce restrictiile impuse de guvernul chinez au fost inlaturate. Chiar daca in China, criza s-a incheiat in mare parte, compania de telecomunicatii lucreaza intr-un mediu cu totul diferit.

Epidemia ne-a pus in fata a noi incercari precum declinul economic, instabilitate financiara si o scadere a cererii pe piata.

Eric Xu, CEO Huawei

Huawei a amanat implementarea 5G pe teritoriul Europei

Constructia de retele 5G ultra-rapide continua pe teritoriul Chinei, conform celor de la Huawei. In Europa insa, situatia este diferita, astfel lucrarile sunt amanate pe o perioada nedeterminata. Asta daca, desigur, nu luam in calcul si acuzatiile stupide pe care unii oameni le fac.

De ce anumiti oameni au impresia ca retelele 5G transmit coronavirus?

Oficialii din Marea Britanie si-au exprimat ingrijorarea cu privire la atacurile recente asupra releelor de retea. Acestia sustin ca atacurile au la baza false teorii ale conspiratiei. Nu exista nici macar o dovada care sa ateste faptul ca tehnologia 5G poate transmite orice altceva in afara de semnal pentru telefoane; cu atat mai putin un virus care afecteaza altceva in afara de electronice.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button