MORE

Huawei intra pe segmentul de case automatizate

De ani de zile tot auziti de conceptul Internetului Lucrurilor, acea notiune conform careia vei putea conecta fiecare lucru din casa ta la o retea comuna, in asa fel incat sa poti sa spui casei tale cand vii acasa, in asa fel incat sa stie sa descuie usa, sa porneasca focul si sa dea drumul la televizor pe canalul tau preferat. Multe companii fac pasi spre a infaptui acest viitor, iar Huawei a devenit recent una dintre ele.

Compania si-a dezvaluit planurile de a intra in segmentul de automatizare a caselor pe parcursul urmatorului an, atat cu produse hardware cat si cu solutii software care par in acest moment mai rasarite ca cele ale competitiei. Spre exemplu, sistemul de operare de care se foloseste Huawei este numit LiteOS si are un kernel Open Source de numai 10KB. Avantajul acestui sistem de operare este ca poate fi activat pe toate dispozitivele in aproximativ 700 de milisecunde, un timp mai bun ca alte solutii similare, si mai practic pentru aplicatii precum camere de supraveghere care nu trebuiesc sa fie pornite non-stop.

Vedeta prezentarii facute de Huawei a fost un adaptor pentru televizor, similar in concept cu Apple TV, numai ca de aproximativ 5 ori mai ieftin, avand un pret de aproximativ 32 de euro. Desi este ieftin, ofera functionalitate de recunoastere vocala si navigare similara cu Siri, are suport pentru video in format 4K, este mai mic decat un Apple TV, are pana si card SD.

Detalii despre cand, sau daca, va fi disponibila acest dispozitiv in afara Chinei sunt momentan indisponibile. Posibil ca urmatoarele generatii sa fie lansate pe piata internationala, si primele variante sa fie rezervate pentru piata locala.

[The Register]

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button