CommunityRSS PaginaDeMediaTECH

Huawei sprijină digitalizarea României prin conectarea școlilor la Internet

Huawei a semnat un nou parteneriat cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Neamț și Consiliul Județean Neamț, prin care contribuie la digitalizarea instituției de învățământ.

Potrivit studiilor, nivelul de digitalizare din școlile românești este de doar 20%, iar, în acest context, accesul la tehnologie și dispozitive inteligente în centrele școlare dedicate copiilor cu nevoi speciale este mult îngreunat. 

Parte a programului ”1000 dreams”, parteneriatul încheiat de Huawei cu CSEI Târgu Neamț constă în asigurarea de tehnologie Wi-Fi 6 pentru 11 săli de clasă,  fiecare cu un punct de acces instalat cu sprijinul Prime Telecom. Pe lângă o mai bună conectivitate la internet, copiii vor primi un dispozitiv IdeaHub pentru o experiență multimedia high-definition care îi va ajuta să se concentreze mai bine în clasă.

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Târgu Neamț este o școală pentru copii cu nevoi speciale care acordă o atenție deosebită activităților de instruire, informare și consiliere atât a părinților copiilor cu dizabilități, cât și a cadrelor didactice care interacționează cu elevii cu cerințe speciale. Școala funcționează cu 14 clase, începând cu clasa pregătitoare pâna la clasa a 10-a, și o grupă de grădiniță specială, totalizând un număr de 117 elevi.

Anul trecut Huawei a continuat proiectul 1000 Dreams prin conectarea la internet a Școlii Gimnaziale din Poboru, județul Olt, școală cu 142 de copii în ciclul preșcolar, primar și gimnazial, care provin din satele comunei – Poboru, Albești, Cornățelu, Creți, Seaca și Surpeni.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button