Business

Cinci concepții greșite despre industria ICT care pot impiedica tranziția către o lume sustenabilă, potrivit Huawei

MWC 2022 a fost plin de anunțuri interesante și nu doar pe partea de telefoane și gadget-uri. Huawei a anunțat mai multe soluții inteligente pentru diferite industrii și medii de afaceri, alături de o serie de prezentări dedicate celor care vor să crească productivitatea și sustenabilitatea în diverse industrii. După Ryan Ding, Dr. Philip Song, Chief Marketing Office, a ținut un discurs intitulat „Cinci concepții greșite despre dezvoltarea ecologică”.

Dezvoltarea ecologiei reprezintă un trend actual. La fel ca mecanica lui Newton, sau teoria relativității lui Einstein, evoluția sa va fi marcată de drumul dintre informații false și adevăr. Trebuie să clarificăm aceste cinci concepții greșite cât mai curând posibil pentru a accelera dezvoltarea ecologică a industriei ICT.

 #1: Industria ICT contribuie la creșterea emisiilor de carbon

Potrivit raportului SMARTer2030 al GeSI, se preconizează că industria ICT va reprezenta doar 1,97 % din emisiile globale de carbon până în 2030. Mai important însă, se așteaptă ca alte industrii să își reducă propriile emisii de carbon cu 20 % prin implementarea tehnologiilor, o cantitate de 10 ori mai mare decât emisiile de carbon ale industriei ICT în sine.

Aceste rezerve secundare definesc amprenta de carbon. Dimensiunea acestei amprente manuale de carbon a făcut ca infrastructura ICT să devină din ce în ce mai importantă în multe strategii naționale. Huawei  prezice că 1 YB (yottabyte, adică 10TB) de date globale vor fi stocate în cloud până în 2030. Aceasta înseamnă că 150 de milioane de tone de emisii de carbon pot fi economisite în fiecare an dacă infrastructura actuală va fi echipată cu tehnologii de transmisie mai ecologice, optice integral. Aceste economii ar echivala cu plantarea a 200 de milioane de copaci –o pădure care ar acoperi toată Europa.

 #2: Se pune accentul excesiv pe emisiile din lanțul de aprovizionare considerate ca fiind cea mai mare cauză a emisiilor de carbon pentru echipamentele de rețea

După cum a descris Dr. Song în prezentarea sa, dacă vă uitați la întregul ciclu de viață al echipamentelor de rețea, doar 2% din emisiile sale de carbon sunt generate în timpul fabricației, în timp ce 80-95% sunt generate în timpul utilizării. Dr. Song a propus, prin urmare, soluția pentru reducerea emisiilor de carbon din industria ICT și implementarea tehnologiilor inovatoare pentru a îmbunătăți eficiența energetică.

 #3: Dezvoltarea ecologiei este doar despre energia verde

Deși dezvoltarea energiei solare și eoliene este importantă pentru dezvoltarea ecologică a industriei ICT, se pot obține câștiguri uriașe prin îmbunătățirea sistematică a eficienței energetice a rețelelor de telecomunicații. În acest scop, Huawei a lansat o soluție verde în cadrul acestui summit care vine în ajutorul eficienței energiei prin 3 moduri „Green Site, Green Network și Green Operation”, ajutând transportatorii din telecomunicații să obțină „Mai mulți biți, mai puțini wați”.

 #4: Eficiența energetică a rețelei este egală cu volumul eficienței energetice a echipamentelor sale de telecomunicații

valuarea eficienței energetice a unui singur echipament nu este suficientă pentru a lua decizii concrete, bazate pe scenarii de planificare și construcție. Huawei a recomandat instituirea unui sistem de indicatori unificat, standardizat (NCI) pentru a evalua și compune cu precizie politici de economisire a energiei pentru rețele întregi prin măsurarea indicatorilor de eficiență energetică ai principalelor echipamente de comunicații, echipamente auxiliare de șite, rețele de transport și centre de date.

 #5: Economisirea energiei nu ar trebui să influențeze niciun indicator de performanță a rețelei

Adevărul este că există un compromis între caracteristicile de economisire a energiei și unii indicatori de rețea. Cu toate acestea, caracteristicile de economisire a energiei pot fi adoptate în detrimentul ratelor de vârf și al altor indicatori, dar fără a afecta experiența reală a utilizatorului. În Germania, o soluție inteligentă a fost implementată în mall-uri la miezul nopții. Reduce consumul de energie al spațiului cu 10%, fără a afecta experiența utilizatorului.

Huawei industrie ICT

În timpul observațiilor de la sfârșitul discursului, Dr. Song a oferit cinci sugestii pentru dezvoltarea ecologică în industria ICT.

În primul rând, ar trebui să dezvoltăm continuu industria de telecomunicații pentru a permite dezvoltarea ecologică în alte industrii.

În al doilea rând, trebuie să acordăm mai multă atenție emisiilor de carbon ale infrastructurii ICT în timpul utilizării, mai degrabă decât doar în timpul producției.

În al treilea rând, soluția sistematică „Green Site, Green Network și Green Operation” va ajuta transportatorii să îmbunătățească continuu capacitatea rețelei și să reducă consumul de energie pe bit, obținând „Mai mulți biți, mai puțini wați”.

În al patrulea rând, trebuie să definim un sistem unificat de indicatori de eficiență energetică pentru a stabili principalele probleme ale consumului de energie. În al cincilea rând, consumul de wați depinde de experiența utilizatorului

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button