TECHMORETech&IT

Huawei IdeaHub aduce productivitatea in biroul inteligent al viitorului

Cel mai mare stand de anul acesta din cadrul Mobile World Congress este al celor de la Huawei Technologies. Si intre aceste tehnologii, in principal retele si servere, este una absolut remarcabila, numita IdeaHub. Ceea ce am crezut ca este doar o tabla inteligenta s-a dovedit a fi de fapt un ecran de 65 de inci multifunctional care face o gramada de chestii.

S-o luam sistematic. Dezvoltatorii acest Huawei IdeaHub un smartphone pe roti. Este format dintr-un un ecran mare si stralucitor, de 65 de inci si senzitiv pe deasupra, cu o gramada de putere de procesare la interior, un fel de All In One si cu doua sisteme de operare: Android si Windows. Si poate face multe lucruri, deci cam orice poti face pe un dispozitiv Android si orice poti face pe un PC cu Windows. Documente, office, video, Photoshop, just name it, in regim de dispozitiv mobil sau de PC.

Huawei MWC2022

Huawei IdeaHub te va face sa te indragostesti de smart office-ul viitorului

Pe langa faptul ca se conecteaza direct la Internet, deci poate fi folosita standalone cu toate capabilitatile proprii, Huawei IdeaHub poate servi si ca ecran de mirroring de mari dimensiuni pentru oricare dintre dispozitivele enumerate mai inainte. La toate se adauga capabilitatile tactile specifice unei table inteligente. Poti sa scrii cu un stylus sau chiar cu degetul, poti sa stergi, sa desenezi, sa faci adnotari pe text, sa prelucrezi imagini, deci chiar orice. Dar distractia nu se opreste aici: dispozitivul mai are si camera incorporata pentru functii de conferinta sau streaming video si, pe langa asta IdeaHub mai este capabila sa urmareasca si sa transpuna pe ecranul sau ceea ce scrii pe o alta suprafata precum alta tabla clasica sau chiar pe o foaie de hartie.

Huawei MWC2022

Aplicatiile sunt efectiv nelimitate, de la cele pentru educatie si pana la cele de comunicare si prezentare business-entreprise. Nu exista limitari legate de formate utilizate, de sistem de operare, de tipuri de fisiere. Orice folosesti pe un Android sau un Windows poti folosi si pe Idea Hub, deci este un smartphone si un laptop, 2 in 1, la dimensiuni gargantuane.

Dar IdeaHub este doar o piesa, un element din puzzle-ul mai mare prezentat de Huawei la Mobile World. Ea ar putea face parte dintr-un asa-numit smart campus, adica dintr-o structura educationala mai mare, care sa aiba propria retea, propriul cloud si evident tot hardware-ul care sa motorieze sistemul asta integrat. Totul arata foarte… SF, dar in principiu este o solutie completa, la cheie pentru o scoala sau o Universitate, un sistem end to end, de la terminalul care este IdeaHub si pana la serverele care tin bazele de date si capabilitatile de prelucrare a acestora.

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button