MORE

Huawei ar putea lucra la propriul GPU mobil

In ultima vreme pare de parca toata lumea vrea sa faca propriile adaptoare grafice pentru mobile si tablete, aproape de parca ar fi ceva in neregula cu solutia Mali dezvoltata de catre cei de la ARM, sau pur si simplu anul acesta au decis toti ca pot face mai bine… sau macar mai profitabil. Cel mai recent caz este Huawei.

Un inginer al companiei Huawei si-a trecut pe profilul public din reteaua de socializare Weibo un scurt CV, in care mentioneaza cateva dintre proiectele la care a lucrat la companie. Iar printre ele era si un GPU.

Alte detalii nu sunt disponibile in acest moment, proiectul fiind aparent abia in faza de cercetare. Huawei nu a facut un anunt oficial pana in acest moment despre realizarea propriului GPU, dar din moment ce Apple face la fel, pare destul de probabil ca nu este o pacaleala.

Dezvoltarea unei tehnologii proprii ar ajuta pe termen lung la scaderea costurilor, si din moment ce mai multe companii se intrec pentru a realiza GPU-uri, am putea avea parte de ceva competitie aici. Poate asta va impinge mai departe performanta, sau cel putin va ajuta propagarea lui Vulkan, din moment ce este nevoie de un limbaj comun pe care sa il foloseasca aceste tehnologii diferite, iar cu tehnologie noua ce motiv ar mai fi sa se tot foloseasca OpenGL ES .

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button