Știri IT

Huawei anunță chipset-ul Kirin 970

Huawei a prezentat în cadrul evenimentului IFA 2017 cea mai nouă generație a soluției sale de procesare pentru platformele mobile, sub forma lui Kirin 970.

Noul chipset este echipat cu patru procesoare Cortex-A73 ce funcționează la 2.4GHz, alături de alte patru procesoare Cortex A53, care funcționează la 1.8Ghz. Pe lângă procesoare aveți și un GPU Mali-G72MP12. Întregul ansamblu este construit folosind un proces tehnologic de 10 nanometri, ceea ce înseamnă că au fost în stare să îngrămădească 5.5 miliarde de tranzistori într-un centimetru pătrat.

Conform celor de la Huawei, Kirin 970 are o arhitectură de tipul heterogenă, ceea ce înseamnă că poate oferi un spor de performanță de 25 de ori mai mare ca un chipset quad core echipat cu aceleași procesoare Cortex-A73, și oferă un factor de eficiență de 50 de ori mai mare. Este o declarație destul de îndrăzneață, care deocamdată nu poate fi verificată. Astfel, acest chipset ar avea suficientă putere pentru aplicații de AI.

Mai multe de atât, are și două procesoare de imagine care promit să ofere un nivel de calitate mai bun al pozelor făcute în condiții de lumină scăzută, alături de câteva alte funcții, precum detectarea automată a contrastului și auto-focalizare.

Chipset-ul ar trebui să își facă apariția în telefonul Huawei Mate 10, din ziua de 16 octombrie.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button