MORE

Huawei angajeaza un fost dezvoltator Nokia pentru un „sistem de operare secret”

Piata de mobile in acest moment se imparte intre Android, iOS si Windows Mobile, referindu-ne exclusiv la jucatorii mari.

Mai exista pe piata si alte sisteme de operare, iar unul dintre acestea se pare ca este dezvoltat de catre Huawei, compania lucrand impreuna cu un fost dezvoltator Nokia la un „sistem de operare extrem de secret”. 

Conform unor zvonuri, Google lucreaza la o varianta dedicata de Android, ce ii va permite sa aiba un control mai strans asupra platformei. Aceasta varianta de Android nu va avea dependente care sa o lege de baza de cod Open Source, si le-ar permite celor de la Google sa livreze update-uri mai mari si mai rapid utilizatorilor.

In momentul actual, producatorii de telefoane ori un permit update-uri majore, ori le fac foarte greu de obtinut si foarte tarziu. Doi ani au trecut de cand a fost lansat Android Lollipop pana cand baza sa de instalare a deposit varianta din anul precedent, KitKat. Ultima platforma lansata, Marshmallow, reprezinta doar 10.1% din baza de instalare, conform statisticilor de la inceputul lunii iunie.

Dar un Android specializat ar putea avea un pret dincolo de ceea ce ar putea vinde producatorii de telefoane in volum mare in piete precum China. De aceea ne exista acum o frenezie in industrie pentru un Plan B. Acesta pare a fi cel al companiei Huawei

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button