Telefoane

Huawei a furat de la Apple locul 2 în topul celor mai mari companii producătoare de smartphone

În ultimii ani, tot mai multe produse chinezești au invadat piața telefoanelor mobile inteligente. Nume precum Huawei, Oppo și Xiaomi se luptă parte în parte cu giganți precum Apple, Samsung, Sony sau Nokia.

Conform unui raport întocmit de compania de cercetare de piață Counterpoint, Huawei a depășit Apple în topul celor mai mari firme producătoare de telefoane inteligente din lume, situându-se astfel pe locul doi. Huawei a reușit această performanță în lunile iunie și iulie ale acestui an.

În acest top, primul loc este ocupat de Samsung. Raportul mai precizează că Huawei înregistrează vânzări bune și în luna august, deci nu ar fi o surpriză dacă vor reuși să repete performanța pentru a treia oară consecutiv.

Raportul întocmit de Counterpoint mai dezvăluie și care au fost cele mai bine vândute modele ale lunii iulie. În timp ce iPhone 7 și iPhone 7 Plus au ocupat primele două locuri, pe următoarele două poziții se situează modelele R11 și A57 de la Oppo. Printre alte telefoane care au fost incluse în această listă se mai numără Galaxy S8, Xiaomi Redmi Note 4X și Samsung Galaxy S8+.

Deși Huawei a urcat pe locul doi în topul celor mai mari mărci, este surprinzător să nu regăsim niciunul dintre modelele sale printre primele zece poziții. Acest lucru se datorează unui portofoliu bogat de modele, din care momentan lipsește un dispozitiv de vârf.

În timp ce un portofoliu diversificat le permite celor de la Hawai să se poată lupta pe multiple fronturi, acest lucru nu ajută foarte mult în dezvoltarea recunoașterii de marcă; asta este un lucru de care Huawei are neapărată nevoie pentru a continua să acapareze din cota de piață.

Deși această realizare este una deloc lipsită de importanță, să nu uităm că în mai puțin de o săptămână Apple va anunța noile modele de iPhone. Ținând cont de acest eveniment și însemnătatea sa, foarte probabil succesul producătorului chinez nu va mai progresa mai departe de atât.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button