PC

HTC vrea să nu existe segregare VR

O problemă pe care o are VR în acest moment, una agravată de companii ca Facebook, este prezența exclusivităților și încurajarea segregării experiențelor.

Așa că HTC își anunță intenția de a coopera cu Oculus și cu Sony pentru a elimina segregarea și-a oferi utilizatorilor o experiență uniformă, indiferent de platforma folosită. Același lucru este valabil și pentru dezvoltatori, care sunt obligați să își împrăștie foarte mult eforturile pentru a putea acoperi mai mult de soluție VR. Compania speră să repare această problemă prin două metode.

Una dintre ele se numește Viveport, un nou magazin on-line pentru aplicații de VR care este independent platformă. Acesta a fost realizat inițial pentru că în China HTC nu putea să vândă jocuri și aplicații prin Steam, serviciul fiind indisponibil pe teritoriul țării. Însă acum vrea să îl folosească pentru a distribui soluții VR de tot felul pentru mai multe platforme. Nu este vorba doar de jocuri, HTC considerând că realitatea virtuală se va extinde rapid dincolo de asta. Exemplele folosite fiind aplicații menite pentru educație și creativitate. Viewport în sine deja oferă aplicații pentru Android VR, pe lângă cele pentru Vive.

A doua metodă este încurajarea companiilor care produc soluții VR să coopereze pentru ca realizarea de aplicații pentru oricare dintre platforme să nu prezinte dificultăți prea mari.

Dacă asta se va și întâmpla, rămâne de văzut. Dar un viitor în care piața VR nu va fi atât de fragmentată nu sună în nici un caz rău.

[Games Industry]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button