TECH

HTC Vive Focus va fi lansat la nivel global mai târziu în acest an

HTC a anunțat că setul VR de sine stătător Vive Focus va fi lansat la nivel global în cursul acestui an. Dezvoltatorii Viveport înregistrați pot comanda kituri de dezvoltare Vive Focus începând de astăzi.

Anul trecut, Google a precizat că HTC dezvoltă un set cu cască VR de sine stătător pentru platforma Google Daydream. HTC ar fi trebuit să fie primul care să lanseze pe piață un set Daydream, dar la un moment dat pe parcursul producției compania a deviat de la proiect și a abandonat acordul cu Google. HTC nu a renunțat însă la VR-ul de sine stătător, însă compania și-a reorientat eforturile către o piață în plină expansiune a tehnologiei VR din China.

Când compania a lansat Vive Focus în decembrie 2017, ea a insistat ca setul Vive Focus să fie disponibil numai în China. Cu toate acestea, am intuit că dispozitivul ar putea sosi în cele din urmă și în alte regiuni, deoarece HTC a adus Vive Focus la CES, Mobile World Congress și GDC pentru a îl arăta presei și dezvoltatorilor. Astăzi, compania a confirmat că Vive Focus va veni în State și, într-adevăr, în restul lumii.

Deși HTC e pe cale să aducă dispozitivul și în Statele Unite, compania nu și-a reînnoit planurile cu Google pentru a aduce Vive Focus la Daydream. Căștile HTC funcționează pe platforma proprie de distribuție a conținutului Viveport, și nu intenționează să modifice acest lucru pentru lansarea globală.

Compania a creat recent o platformă deschisă de dezvoltare pentru dispozitive VR mobile numită Vive Wave, care se integrează cu sistemul de distribuție de conținut Viveport, și permite dezvoltatorilor să implementeze conținut pe platformă. Conținutul setului Vive Focus trebuie să fie dezvoltat cu SDK-ul Vive Wave și distribuit prin Viveport.

Dispozitivul este momentan disponibil doar în China, dar dezvoltatorii din întreaga lume pot crea conținut pentru el. HTC vrea să atragă dezvoltatorii care doresc să intre pe piața VR din China și oferă o cotă parte considerabilă din venituri. Dezvoltatorii care implementează software prin intermediul platformei Viveport între aprilie și septembrie 2018 vor beneficia de 100% din veniturile generate de aplicații. La rândul său, conținutul lansat pentru piața din China va fi disponibil la nivel global atunci când HTC va lansa Vive Focus în restul lumii.

Nu știm încă cât va costa setul la nivel global, dar ne putem ghida după prețul din China. HTC vinde două versiuni de Vive Focus în China. Versiunea Electric Blue se vinde pentru ¥ 4,299.00 (678.94 dolari), iar versiunea almond white se vinde pentru ¥ 3.999 (​​631.56 dolari).

HTC nu a precizat când Vive Focus va fi disponibil la nivel global, dar compania oferă acum kituri de dezvoltare dezvoltatorilor înregistrați Viveport, așa că probabil nu va dura prea mult până când setul cu cască se va îndrepta către consumatori.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button