MORE

HTC Vive 2 va fi mai ieftin și mai precis!

O veste bună pentru cei care încă visează la un HTC Vive, dar momentan se uită în portofel și tot ce văd este Shub-Niggurath zâmbind cu o mie de ochi. Următoarea generație a dispozitivului de VR va fi mai ieftină.

Triad Semiconductors și Valve au colaborat la realizarea unui nou tip de circuit integrat pentru Lighthouse care să se ocupe de funcțiile de urmărire foarte necesare pentru realizarea unei experiențe plăcute în VR. Acest nou circuit integrat, numit TS3633, taie foarte mult complexitatea sistemului, componentele de urmărire fiind reduse de la 41 la doar 9. În total, numărul de componente amplasate în Vive este redus cu 2560.

Asta înseamnă că sistemul de VR este mai ușor de făcut, mai rapid de făcut, mai ieftin de făcut și sunt șanse mai mici să apară defecte. Pe lângă asta, noul circuit în sine are performanță mai bună față de generația actuală folosită în HTC Vive, oferind detecție superioară pe distanțe mai mari într-un timp mai scurt.

Merită menționat că nu doar HTC Vive poate folosi acest circuit, Valve recomandând ca toți cei care vor să producă dispozitive compatibile cu SteamVR să se folosească de el. Așa că prețul pentru astfel de dispozitive în general ar putea să scadă de la generația următoare.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button