Telefoane

HTC U11 – Cea mai buna camera „de telefon” a momentului?

Multa vreme a trecut de cand nu am mai testat un telefon HTC! Atat de multa incat credeam ca acestia au disparut de pe piata, compania trecand prin momente foarte dificile in ultima perioada. Spre testare am primit HTC U11, telefon cu care producatorul spera sa revina pe piata.


La prima vedere designul este unul generalist, adica nu se deosebeste cu ceva anume precum Galaxy S8, care un ecran edge to edge, sau Moto Z, care este extrem de subtire si suporta module.Acesta are un spate de culoare alba, care este foarte alunecos si trebuie sa aveti grija cand utilizati telefonul sau pe ce suprafete il lasati. In acest moment HTC U11 este pe primul loc in topul celor de la DxO in categoria Mobile.

Practic fiind telefonul cu cea mai buna camera din lume, acesta intrecand la limita Samsung Galaxy S8 si Google Pixel. Prin urmare HTC U11 se doreste a fi un inlocuitor pentru o camera de vacanta si nu numai.

Performantele sunt asigurate de un Snapdragon 835 si 4GB RAM, pentru varianta cu 64GB pentru stocare sau 6GB RAM pentru modelul cu 128GB pentru stocare. Nu ne vom indrepta atentia catre performantele procesorului, pentru stiim deja ca este cel mai bun de pe piata, asadar nimic de reprosat la acest capitol. Sistemul de operare este Android 7.1 cu interfata Sense UI. Ecranul are o diagonala de 5.5 inch cu un panou Super LCD 5 care este protejat de o sticla Gorilla Glass 5.

Din pacate HTC nu au renuntat inca la batranul LCD in locul celui OLED, dar cel putin panoul utilizat are o rezolutie de 2560×1440 pixeli, o luminozitate decenta si culori bune. Sub ecran este prezent cititorul de amprente care are rol si de buton pentru home, trebuie mentionat ca acesta nu este buton fizic.

O alta noutate sau mai exta gimmik este functia de Edge Sense. HTC au implementat o serie de senzori de presiune in interior pe marginea carcasei, care odata strans telefonul, acestia se activeaza, iar din setari se pot pune diverse functii, precum lansarea aplicatiei pentru camera.

Din pacate aceasta miscare a scazut rigiditatea carcasei si dupa cum putem vedea in clipul realizat de JerryRigEverything, telefonul este extrem de fragil in acea porturine, deoarece metalul este mai moale, pentru a permite activarea senzoriilor de presiune.

Telefonul este acum rezistent si la apa sau sub apa pana la un metru pentru 30 de minute, aceasta fiind certificat cu IP67. Pe partea de sunet este prezent si faimosul BoomSound, care ne ofera un sunet stereo, dar de aceasta data nu mai beneficiem de doua difuzoare frontale, avem doar unul in partea inferioara si unul frontal.

Din pacate sunetul nu este asa de grozav, deoarece difuzorul frontal nu se aude la fel de tare ca cel din partea inferioara, iar ambele rezoneaza la vomul maxim. Revenind la camera, aceasta are un senzor de 12MP cu o deschidere de f/1.7.

Partea de software este bine realizata, avand la dispozitie o multime de functii, chair si posibilitatea de a fotografia in format RAW. Pozele arata foarte bine, iar functia HDR face o treaba excelenta.

Per total telefonul este bun, mai ales la capitolul camera foto, dar la rezistenta mai au de lucrat.

Articole asemanatoare

Back to top button