TECHTech&ITTelefoane

HTC Exodus 1 rulează dApps și este, de asemenea, un hardware wallet

HTC a prezentat recent primul său telefon blockchain-focused – Exodus 1. Dispozitivul este deja disponibil pentru precomandă și se așteapta să fie livrat în decembrie. Deocamdata puteți plăti numai în cripto-valuta – BTC 0.15 sau ETH 4.78 (care reprezinta aproximativ 960 de dolari/ 830 de euro astăzi, dar mâine cine știe?!).

Ceea ce face acest telefon atat de special este Zion crypto wallet, produs chiar de companie. Acesta utilizează enclavele de securitate ale cipsetului Snapdragon 845 pentru a va păstra cheile ascunse de părțile vulnerabile ale sistemului de operare (Android Oreo) și ale aplicațiilor.

Zion va transforma telefonul HTC Exodus 1 în propriul vostru portofel hardware cu cryptomonede. Dar dacă va pierdeti telefonul? Social Key Recovery vă permite să alegeți mai mulți oameni de încredere în așa fel încât, dacă aceștia se întâlnesc, vă pot recrea cheia privată. Functia se numește Shamir Secret Sharing sau, așa cum este cunoscuta în lumea criptografică, key sharding.

Exodus are legături stranse cu lumea cryptomonedelor. Acesta va rula dApps, aplicații descentralizate, care rulează simultan pe mai multe dispozitive pentru a va asigura că rezultatele sunt de încredere și nu pot fi modificate. HTC nu intră în detalii, dar probabil că acestea vor pe Ethereum. Aveți mai jos un link către prezentarea generală a dApps făcută de CoinDesk.

În ceea ce privește telefonul în sine, acesta dispune de un ecran de 6 inchi 1440p+ (18:9), are un cipset Snapdragon 845, 6 GB de memorie RAM și spatiu de stocare de 128 GB. Dispozitivul are camere duble pe spate (modulul principal de 16 MP) și pe față (8 MP). Are, de asemenea, o baterie de 3.500 mAh și rezistență la apă IP68.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button