TECH

HTC ar putea să vândă divizia de Vive

Conform zvonurilor care circulă în acest moment prin industrie, HTC ar putea considera transformarea diviziei ce se ocupă de Vive într-o companie de sine stătătoare, sau poate chiar să o vândă.

Motivul pentru această decizie nu ar fi că VR este neprofitabil, la cât costă un Vive ar fi cam greu de crezut. În schimb, HTC încearcă să își păstreze poziția de pe piață și să caute investitori pentru a se putea extinde în domeniu. Ceva ce ar fi cam greu de făcut dacă Vive ar continua să facă parte din afacerea principală a companiei.

Nu de alta, dar HTC nu prea mai este chiar atât de popular ca brand la partea de telefonie mobilă, iar cotația sa bursieră din ultimii ani arată asta, scăzând de la 1500 de dolari per acțiune în 2011, la nici măcar 70 în prezent.

Decizia încă nu este finală, așa că sunt șanse ca Vive să nu capete un nou stăpân deocamdată. Dar când se va întâmpla, poate avem noroc și nu va fi tot Facebook, fiindcă atunci chair va fi cauză de revoltă. Valve ar fi o soluție, din moment ce companie dispune de suficiente fonduri pentru o asemenea achiziție. Practic, ar Gabe Newell ar putea cumpăra tot HTC-ul, compania fiind evaluată deocamdată la valoarea de numai 1.8 miliarde de dolari.

[Tech Crunch]

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button