PCȘtiri ITTECH

HTC anunță două noi sisteme VR: Vive Pro Eye și Vive Cosmos VR

Chiar dacă la nivel de telefoane mobile HTC nu se descurcă poate atât de bine în ultima vreme, divizia Vive a companiei taiwaneze este încă unul dintre pionierii spațiului VR. Ieri, în cadrul CES, HTC a lansat două produse noi: Vive Pro Eye și Vive Cosmos.

Vive Pro Eye integrează în mod natural mișcarea ochilor, oferind navigare în meniuri prin urmărirea privirii și eliminând astfel necesitatea controlerelor. HTC spune că este o „evoluție în spațiul VR al întreprinderilor”, indicând destul de clar destinația acestui produs. În esență, Vive Pro Eye ar trebui să permită companiilor să ofere simulări mai bune pentru formarea angajaților.

Pro Eye va folosi randarea foveică, oferind o imagine clară oriunde vă focusați atenția, eliminând detaliile neimportante percepute de vederea periferică. Asta duce nu doar la reducerea cerințelor de sistem pentru aplicațiile VR, dar permite și o fidelitate superioară a imaginilor în punctul focal.

De cealaltă parte, Vive Cosmos va fi un device VR mai aproape de piața mainstream. Cu un sistem de urmărire integrat prin patru camere și afișaj rabatabil, nu va necesita un sistem extern de tracking. Compania a creat Vive Cosmos după principiul unui sistem de căști care pot fi utilizate oriunde. HTC se laudă cu un sistem modular, ceea ce înseamnă că Vive Cosmos ar trebui să funcționeze atât cu PC-uri de mare putere, cât și cu dispozitive mobile. Controlerele de mișcare au fost reproiectate și seamănă cu Oculus Touch mai mult decât cele din generația precedentă, beneficiind acum de un inel de urmărire și un joystick, precum și unele efecte luminoase.

Vive Cosmos va opera pe Vive Reality, o reproiectare a software-ului Vive care va face trecerea de la o experiență VR la alta mai lină decât până acum. Tot la nivel de platformă software, HTC a anunțat și Viveport Infinity, un abonament lunar nou, care vă va oferi acces la peste 500 de jocuri și aplicații. Acesta va deveni disponibil pe 5 aprilie.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button