MORE

HTC acuzat de plagiatura, se apara spunand ca a fost plagiat

Anuntul noului HTC One A9 a fost acompaniat o mica acuzatie de plagiatura. Mai exact, ca telefonul seamana foarte mult cu un iPhone 6. Aceasta criza de identitate a fost sesizata si de voi in comentarii la stirea cu anuntul lui HTC One A9. Insa HTC are alta parere.

Jack Tong, presedinte al operatiunii din Asia de Nord a HTC, a declarat ca telefonul One A9 nu este o copie a unui iPhone. Mai mult de atat, Apple a copiat designul HTC.

Tong se refera la faptul ca in 2013 HTC a lansat modelul M7, care avea un corp intreg din metal, si o antena integrata in liniile de pe spatele aparatului.

a9-comp

Acesta are dreptate, M7 predateaza noul iPhone si are exact aceleasi caracteristici pe care le-a numit anterior, insa nu este poate totul chiar atat de alb-negru pe cat ar sugera el. Chiar daca Apple s-a inspirat din designul functional al lui M7, HTC pare ca s-a inspirat la fel de mult din designul vizual al unui iPhone.

Camera a fost mutata in partea de sus, obiectivul a devenit rotund in loc de patratic, LED-ul de iluminare a fost si el modificat, iar corpul in general pare mai putin bombat, ca cel al unui iPhone.

Pare destul de clar ca nu este vorba tocmai de design convergent din partea celor doua companii ci mai mult un caz de „Las ca putem si noi sa va copiem, cum ne-ati copiat si voi.”

[Engadget]
Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close