Știri ITTECHTelefoane

HTC a anunțat noul model Exodus, un telefon dedicat blockchain-ului

Vă întrebați care este ultimul trend pentru smartphone-uri? Sigur, în acest moment, fiecare fabricant este ocupat să-și implementeze tot felul de funcții AI pentru cele mai recente dispozitive, dar viitorul îl reprezintă blockchain-ul. Viitorul în lumea telefoanelor mobile, cel puțin.

Există deja pe piață câteva modele ale unor producători ce au adoptat deja trendul: Sugar S11 Blockchain Creation Edition, lansat în ianuarie, și Sirin Finney, care a apărut la începutul acestei luni. Desigur, acestea sunt nume mai puțin cunoscute; așa că acum a venit vremea ca primul brand de renume smartphone să intre pe acest segment de piață, și anume HTC.

Compania taiwaneză a anunțat că lucrează la un telefon numit Exodus, care va fi primul său smartphone de blockchain. Nu au fost publicate încă fotografii oficiale, ci doar schițele produsului pe care le puteți vedea mai sus.

Exodus va dispune de un portofel universal virtual și de o încorporare hardware integrată pentru a sprijini criptomonedele și aplicațiile descentralizate. HTC intenționează să creeze o rețea de blockchain-uri native, cu toate modelele Exodus acționând ca noduri pentru a facilita tranzacționarea de criptomonede între proprietarii lor. În plus, compania intenționează să accepte plăți prin criptomonede pentru telefonul în sine, chiar dacă prețul său nu a fost încă de stabilit.

La cârma experimentului se află Phil Chen, creatorul setului de realitate virtuală Vive VR. Iată ce a declarat el referitor la Exodus:

Prin intermediul lui Exodus, suntem încântați să susținem protocoalele de bază cum ar fi Bitcoin, Lightning Networks, Ethereum, Dfinity și multe altele. Am dori să susținem întregul ecosistem de blockchain, iar în următoarele câteva luni vom anunța împreună multe parteneriate interesante.

Punctul forte de vânzare al unui smartphone de tip blockchain este că presupune o securitate mai bună și o experiență îmbunătățită a utilizatorului prin integrarea depozitării în portofelul virtual direct în dispozitiv și permițând tranzacționarea directă a criptomonedei native cu alți utilizatori fără taxe.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button