MORE

HP a făcut un PC compact și modular, Elite Slice

Prin definiție, cam toate PC-urile sunt modulare, dar în ultima vreme se încearcă realizarea unor modele care suportă atașarea de componente fără să fie desfăcută carcasa, fără nevoia de-a folosi unelte sau de-a ști măcar cum arată o placă de bază. Cea mai nou încercare din acest domeniu este a celor de la HP și se numește Elite Slice.

Acest PC compact este gândit predominant pentru segmentul de afaceri, venind la pachet cu o suită de software enterprise de securizare. HP Elite Slice este echipat cu un procesor Intel Core i7 Skylake, rulează Windows 10 Pro, include două porturi USB 3.1 Type C, două porturi USB 2.0, porturi audio, un port ethernet un DisplayPort și un port HDMI. Mai are un senzor opțional de amprente și două microfoane. De sine stătător, este un sistem de 700 de dolari capabil și care nu ocupă prea mult loc.

slice-ports-hp20160607047-1

La el se pot adăuga, prin intermediul unor porturi numite HP Slice Connector, diverse alte module, formând un turn multifuncțional. Spre exemplu, se poate adăuga un modul care include un sistem audio performant. Se poate adăuga astfel o unitate optică. Există planuri pentru realizarea unui modul care permite încărcarea wireless a telefoanelor puse deasupra PC-ului. Există și o componentă care transforma Elite Slice într-un sistem de conferință, cu un număr de „telefon” predefinit prin Skype for Business și apelare instantanee prin apăsarea unui buton de pe carcasă.

Probabil nu va fi tocmai la îndemâna utilizatorului de rând, care visează să aibă un astfel de PC în casă, din moment ce nu include o placă video dedicată și este destul de scump, dar arată destul de elegant și s-ar potrivi bine în unele birouri.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

3 comentarii

  1. Pai cu tot respectul pe care il port pentru aceasta emisiune minunata si un prezentator tv pe masura dar de ce oare sa investim o gramada de bani pe un pc performant si nu cautam un procesor i3 2100 din 2011 un r7 370 windforce 2x 2 gb oc si 4 gb ram ddr3 corsair veangence 1600 mhz care ruleaza in opinia mea cam tot in materie de gaming la un pret de 1.500 lei cam cat ar costa o placa video deci care alegere este mai buna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button