MORE

HP a făcut un laptop care împiedică trasul cu ochiul

O problemă atunci când ești cu laptop-ul în public este că unii oameni nu se pot abține să tragă cu ochiul la ce faci. Dacă te-ai săturat de asta, HP pare să aibă o soluție, care este integrata în noua sa serie de laptop-uri EliteBook.

Sistemul presupune modificarea iluminării ecranului pentru a constrânge unghiul de vedere posibil la numai 35 de grade. Asta se poate face prin simpla combinație de taste FN-F2, iar activarea sa chiar ajută la scăderea consumului de energie, din moment ce ecranul va genera mai puțină lumină.

Momentan această tehnologie este aplicată doar pe panouri de tipul TN și SVA. Prețurile pentru laptop-urile din seria EliteBook nu au fost dezvăluite, dar judecând după configurații, ar putea ajunge până la 2000 de dolari. Vorbim de sisteme echipate cu Intel Skylake-U, până la 32GB de memorie DDR4, SSD-uri M.2 NVME și tot așa.

Partea importantă aici este tehnologia care permite păstrarea intimității. Alternativ, cei care tot vor să nu se benocleze cineva la laptop-ul lor în public ar putea opta pentru unul făcut cu un ecran LCD din era în care dinozaurii călcau pământul, de nu aveai un unghi bun de vedere nici când stăteai cu privirea fix în centru.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button