FilmeRSS PaginaDeMedia

House Of The Dragon, prequel pentru serialul Game of Thrones, intră oficial în producție

House of The Dragon este prima parte dintr-o posibilă serie de spin-off-uri care ne poartă dincolo de ceea ce știam atunci când am luat pentru prima oară în mâini cărțuliile din seria A Song of Ice and Fire. Atunci când ultimul sezon al serialului Game of Thrones a fost lansat, fanii au rămas profund îndurerați. Ceea ce a fost clădit ca o epopee demnă de a fi o adaptare spectaculoasă cu valențe hiperbolice după o serie de cărți care au prins foarte bine la public s-a năruit în doar câteva episoade regizate fugar, fapt care nu mă face decât să-i redactez o epistolă lui George R.R. Martin cu întrebarea: „de ce?”

Bine, am să fiu sincer cu voi. Inițial, nu am urmărit serialul de la început. Mi-a păsat doar de sezoanele care continuau acțiunea prezentată în cărțile care încă, ÎNCĂ sunt în curs de redactare (mă omori, G.R.R. Martin), timp în care am lecturat din nou cărțile, atât seria de bază, cât și micile spin-off-uri (vezi A Knight of Seven Kingdoms, Fire and Blood, dar și enciclopedia), pentru că întotdeauna am considerat că cele mai bune dezvoltări ale unui univers narativ se fac prin cuvintele scrise, mirosind entuziasmat cerneala proaspătă de pe foaie.

Însă atunci când HBO a anunțat preludiul serialului Game of Thrones, am zis să redevin interesat de adaptările cinematografice. Până la urmă, nu poate fi mai rău decât ultimul sezon, nu-i ala? Ei bine, în curând urmează să aflăm dacă va fi așa sau nu, pentru că House of The Dragon intră oficial în producție și ar urma să fie lansat pe undeva prin anul 2022, vestea fiind postată pe Twitter, alături de o fotografie cu o parte din casting.

Echipa și actorii din spatele serialului House of The Dragon

Sursele menționează că, până acum, în distribuție se regăsesc actori precum Fabien Frankel, Paddy Considine, Olivia Cooke, Matt Smith (Doctor Who), Emma D’Arcy, Sonoya Mizuno, Rhys Ifans, Steve Toussaint (Prince of Persia: The Sands of Time) și Eve Best. House of the Dragon este co-realizat de către însuși George R.R. Martin și Ryan Condal (Colony, Rampage), iar cel din urmă, alături de Miguel Sapochnik, vor fi showrunneri. Din această echipă va face parte și Sara Lee Hess (Orange is the New Black, Deadwood), în calitate de writer și producător executiv.

House of the Dragon prequel Game of Thrones

Acesta ar putea fi House of the Dragon. Un serial care aduce în prim-plan Casa Targaryen? Da, vă rog! Posibilitatea extinderii cu succes a universului imaginat de George R.R. Martin? Da, șanse sunt, dar cred că acest verdict depinde de fiecare fan în parte și de ce așteptări are acesta de la o astfel de adaptare. Ultimul sezon din Game of Thrones nu a fost neapărat extrem de prost, dar a fost destul de superficial, cu un final grăbit care lasă loc de interpretare, sacrificând în schimb numeroase goluri interesante în materie de narativă și de însăși lumea din A Song of Ice and Fire.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button