Gaming

Hopeless: The Dark Cave-Un joculet gratuit plin de personalitate!

Hopeless: The Dark Cave este genul de joc in care nu stii exact despre ce este vorba, chiar daca descrierea din market este destul de clara: ” Hopeless: The Dark Cave este un survival shooter”. La baza, da, exact asta este! Asta pana deschizi jocul si iti dai seama ca directia artistica face tot farmecul. Este acel gen de joc care aduce aminte de desenele animate din 2005 – 2006 de pe Cartoon Network, cu o estetica elevata si cu extrem de multa personalitate.Tu esti… Upoppa. Un guguloi de lumina in intuneric care incearca sa salveze alte ghemotoace luminoase de ceva care seamana cu niste smocuri malefice de par. Chiar nu glumesc, jocul este atat de simplu si atat de distractiv incat nu mi-a venit sa cred. Mecanica de joc este elementara: incepi cu personajul principal, Uppopa, care este inarmat cu un pistol, sau laser, dupa preferinte, care trebuie sa isi protejeze prietenii luminosi de ghemoatoacele malefice de par.

Pe masura ce avansezi ti se alatura alte „beculete” si gameplay-ul devine mai rapid, tu trebuind sa ii aperi pe noii tai prieteni si sa impusti inamicii care incearca sa ii traga in intuneric. Daca ramai singur, game over. Trebuie sa ai reflexe rapide si nervi de titan ca sa faci fata la nivelele avansate, avand in vedere ca dupa noul update jocul a devenit mai greu si iti pune la dispozitie ceva lasere si alte arme pentru a te apara. Cu toate ca este un concept simplu, cu un gameplay cat se poate de arhaic, unde exceleaza Hopeless este la capitolul grafica. Animatiile sunt de-a dreptul superbe, globuletele luminoase tremurand din toate balamalele si fiind vizibil speriate de ceea ce urmeaza sa le atace. Ori de cate ori un aliat este tarat in intuneric acestea tremura mai tare si incep sa „simta” frica din ce in ce mai vizibil pe mutrele lor luminoase. Asta spune multe despre un joc gratuit cu o personalitate uriasa.

Exista si un sistem de micro-management, sub forma unor monede pe care le primesti pe masura ce avansezi in joc, cu acestea putand sa cumperi noi arme, precum laserele de care aminteam mai devreme, facandu-ti munca mai simpla. Daca nu esti atent, iti poti impusca in frenezia actiunii si aliatii, riscand sa vezi un ecran de game over destul de repede, plus ca daca globuletele tale luminoase devin prea speriate se sinucid. Verdict: Este un joc simplu, cu variatii interesante de gamplay si va poate tine cateva zeci de ore in fata telefonului. Cu toate ca este frustrant cand iti mai impusti cate un aliat adorabil!

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button