ReviewsTECHTelefoane

Honor View 20 Review- Camera de 48MP, procesor de top pe 7 nano, ecran fara notch si pret OK!

Inceputul lui 2019 pare unul foarte promitator pentru telefoanele mobile. Zilele trecute Honor View 20 a fost lansat, iar acest telefon va da cu siguranta batai de cap competitorilor, mai ales celor de la Apple. De ce ? Pentru ca vine cu un nou design, care elimina acel breton deranjant.

Honor View 20 Video Review!

Honor View 20 este primul varf de gama lansat de catre un producator in 2019. Acesta vine cu o camera impresionanta de 48MP, 256GB pentru stocare si un ecran care nu are notch, insa are camera frontala integrata in ecran. Acest telefon a venit ca o surpriza din partea producatorului Honor. Honor este un sub-brand Huawei, care produce telefoane de buget, prin urmare View 20 este un telefon care va avea un pret foarte bun fara sa faca rabat de la calitate si performanta. Honor View 20 doreste sa se bata direct cu varfurile de gama oferite de catre Samsung si Apple. Desi acesta duce lipsa unor functii care se regasesc pe Mate 20 Pro, ramane totusi o alternativa high-end de luat in seama. Punctele forte ale acestui telefon constau in ecranul cu margini reduse, astfel avem o suprafata mare pentru a vizualiza continutul, camera cu multi megapixeli si un senzor mare si nu in ultimul rand pretul accesibil.

Daca va mai aduceti aminte de Nokia PureView 808 sau Lumia 1020, acesta au fost primele telefoane cu camera de 48MP si un senzor mai mare decat ce oferea piata in acel moment, din pacate sistemul de operare Windows si marketingul prost nu au ajutat aceste telefoane, bine, si pretul era exagerat de mare pentru acea vreme, insa istoria pare sa se repete, sau cel putin moda revine. Prin urmare Sony a adus pe piata un senzor de 48MP mult mai capabil decat cel de pe Nokia de acum multi ani. Evident acum cei 48MP vor fi folositi mult mai bine, datorita si softului mult mai avansat dar si a functiilor controlate direct de catre inteligentul artificial. In lumina normala, cum ar fi ziua in amiaza, camera utilizeaza toti cei 48MP, insa pe intuneric, softul combina pixelii intre ei si astfel are posibilitatea de a capta mai multa lumina cu un zgomot de imagine redus, dar in acelasi timp pastreaza si detaliile.

Problema la multi megapixeli pe un senzor mic, este exact lipsa de performanta in lumina slaba, insa datorita softului avansat, acesta se descurca mult mai bine decat ne asteptam. Camera frontala este acum inconjurata de panoul ecranului, aceasta aparand ca o gaura in wallpaper, insa ea are o diagonala de numai 4.5mm. Pentru cei pasionati de muzica, Honor View 20 vine si cu mufa jack de 3.5mm si un senzor infrarosu pentru functia de telecomanda. Pe partea de design avem ceva foarte interesant daca ne uitam pe spate. Acesta are un model care reactioneaza la lumina ambientala, el fiind amplasat sub sticla, ofera o imersiune interesanta, ca si cum modelul ar fi gravat in spate. Asadar un telefon care are si performante si un stil aparte, pentru userii mai fashion. Ecranul are o diagonala de 6.4mm, cu un panou de tip LCD care are o rezolutie de 2310 x 1080 pixeli. Da, din pacate nu avem un OLED, dar acest aspect ar fi ridicat cu siguranta pretul si mai mult.

Insa acest LCD este unul decent, cu culori vibrante, luminos, ca deh.. este realizat de catre Samsung. Din setari putem alege intre cele doua profile de culoare, normal sau vivid. Chiar si asa avem parte de suport HDR10 pentru Youtube, insa nu este disponibil momentan pentru Netflix, dar probabil acesta va primi un update care sa adauge suport pentru Honor View 20. Bateria, iata ca am ajuns si la punctul sensibil al telefoanelor din ziua de astazi. Performantele crescute vin cu un sacrificiu, consumul mare de curent, astfel bateriile de 2500-3000mAh nu mai sunt suficiente pentru o zi de utilizare, insa din pacate putini producatori integreaza baterii mai mari de 3200mAh, cu anumite exceptii. Totusi cresterea in capacitate este un semn bun, iar Honor View 20 are o baterie de 4000mAh.

Bine veti spune, dar o baterie mare se incarca greu, dar iata ca telefonul suporta incarcare rapida, iar acesta va fi incarcat 100% in o ora si 12 minute. Pentru incarcare avem evident o mufa USB Type C, care de altfel spunem noi ca ar trebui sa fie standard pe toate telefoanele, inclusiv cele de buget care inca au micro USB. Dupa o zi de utilizare in regim normal, Youtube, Facebook, 9Gag, mail, browsing, fara sa ne jucam, bateria a rezistat cu success, aceasta ajungand in jur de 32%. Era interesant sa vedem o varianta de Honor View 20 cu ecran OLED, care sa consume mai putin curent, probabil mai castigam o ora de autonomie. Desi avem doua camere pe spate, cea principala fiind de 48MP, cea secundara este una 3D ToF sau Time Of Flight, in locul uneia cu zoom sau wide. Senzorul de 48MP poate face 2x zoom fara a pierde din calitate, acesta realizandu-se prin crop. Camera secundara este utilizata pentru aplicatii AR si pentru a captura informatiile legate de adancimea campului vizual, pentru efectul de blur. Telefonul vine cu Android 9 si speram ca acesta sa primeasca actualizari mai mult de un an. In mod normal telefonul face poze la 12MP, din senzorul de 48MP, insa softul combina cate 4 pixeli, formand astfel un super pixel, astfel imaginea va contine mai multa informatie, detalii si zgomot de imagine mai redus. Metoda se numeste Pixel binning si este folosita si de catre alte telefoane. Modul AI seteaza automat scenele si restul de valori pentru camera astfel incat sa obtinem cea mai buna poza. Din pacate camera nu are stabilizare optica de imagine, aceasta folosind una software sau electronica, insa care face treaba cu brio. Pentru filmare avem posibilitatea de a selecta full HD cu 60 de cadre pe secunda sau 4K cu 30 de cadre pe secunda.

In modul Slowmotion putem avea pana la 960 de cadre pe secunda, mai exact putem incetini imaginea de pana la 32 de ori. Din pacate acest mod are rezolutia 720p si nu putem filma cat dorim, cum este pe iPhone, telefonul capturand in mod automat pentru o perioada scurta de timp. Procesorul Kirin 980 se descurca excelent in orice aplicatie sau joc. In Antutu am obtinut un scor de 309360 puncte, asta dupa ce am activat modul performance din setari, in mod normal acesta avand in jur de 280.000 puncte, chiar si asa el se misca excelent. Ca recomandam sa folositi modul normal in locul celui performance, pentru ca asa veti obtine o autonomie mai mare a bateriei.

Telefonul este unul excelent, si are un pret de 620 Euro, in varianta cu 8GB RAM si  256GB pentru stocare si de putin peste 500 Euro in varianta cu 6GB RAM si 128GB pentru stocare. Acest telefon este dedicat tinerilor care nu doresc sa cheltuiasca 1000 euro pe un telefon, insa au un buget decent cu care doresc sa achizitioneze un dispozitiv cu performante maxime.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button