
Așteptat pe data de 13 iunie, Honor 200 va fi primul smartphone Honor livrat cu funcții avansate bazate pe AI generativ.
Spre exemplu, noul model flagship va avea un AI-enhanced Portrait mode cu opțiuni avansate pentru realizarea pozelor tip portret, Honor colaborând pentru asta cu Studio Harcourt, un artist francez specializat în portrete de epocă ajutând la personalizarea filtrelor AI. Spre exemplu, va exista un mod portret care folosește AI pentru a recrea aspectul retro al portretelor alb-negru realizate cu aparate foto de epocă.
Unleash AI-powered portrait master with the pocket-sized #HONOR200. Launching June 12 in Paris. Stay tuned!#VivaTech #HONORVivaTech2024
Learn more: https://t.co/t3WeLFMalr pic.twitter.com/3gnSbaAdc5— HONOR (@Honorglobal) May 22, 2024
Nu este prima dată când un producător de telefoane cu Android colaborează cu Google Cloud pentru includerea de funcții AI pe dispozitive. Samsung a făcut același lucru cu seria Galaxy S24 și sunt șanse ca Apple să-i urmeze exemplul cu viitoarea gamă iPhone 16. Pe lângă anunțarea parteneriatului cu Google, Honor investește și în dezvoltarea propriei arhitecturi AI, integrată cu firmware-ul MagicOS folosind o abordare stratificată, unde funcțiile AI de bază sunt implementate on-device mai mult sau mai puțin prin forțe proprii.
Primul strat, Cross-device și Cross-OS AI, permite împărțirea puterii de calcul și a serviciilor între dispozitive. Al doilea strat este AI la nivel de platformă, oferind ”personalizare inteligentă” a sistemului de operare, în timp ce AI-ul la nivel de aplicație se concentrează pe ”aplicații AI generative puternice”. Al patrulea strat include serviciile Cloud-AI, cele bazate pe tehnologii licențiate de Google, care promite o procesare mai rapidă a datelor, păstrând în același timp confidențialitatea.
Deși a anunțat parteneriatul cu Google, Honor nu a confirmat dacă va folosi și modelele Gemini Nano pentru pentru implementarea funcțiilor care nu necesită procesare Cloud (ex. funcționează cu procesare locală). Cert este că brandul deținut cândva de Huawei se înhamă la niște cheltuieli suplimentare cu includerea de funcții AI obținute sub licență, rămânând de văzut în ce măsură se va reflecta asta în eventuale scumpiri ale viitoarelor modele de telefoane.