AutoRSS PaginaDeMedia

Honda Ridgeline EV este un concept de pick-up electric care bagă spaima în Cybertruck

Elon Musk a impresionat (pozitiv sau nu) întreaga lume când a prezentat Cybertruck de la Tesla. Un vehicul utilitar parcă scos din filmele SCI-FI care oferea o mulțime de caracteristici interesante și impresiona prin aspectul minimalist. Dar nu toți au fost impresionați și a fost doar o chestiune de timp până cineva a venit cu un concept pentru Honda Ridgeline EV, un pick-up electric care pare că tocmai a evadat din garajul lui Master Chief.

Honda Ridgeline EV Concept a fost creat de mintea lui Rene Garcia. Și înainte să va întrebați „Cine mama naibii mai e și ăsta?” trebuie să menționez că omul a fost designer în cadrul unor proiecte mai cunoscute: The Mandalorian, Thor: Ragnarok, The Avengers și antologia Transformers. Garcia a început să lucreze la acest concept plecând de la ideea unui camion potrivit pentru Dakar, dar pe măsură ce avansa, se transforma din ce în ce mai tare într-un hibrid între tanc și pick-up.

Honda Ridgeline EV Concept

Honda Ridgeline EV are un design futurist extrem de funcțional

Conceput să se descurce pe orice fel de teren și să facă față oricăror condiții, noul Ridgeline EV are în zona frontală un cârlig electric și un portbagaj (frunk), în timp ce în spate ai posibilitatea de a-i extinde platforma și este echipat chiar și cu unelte și trusă de prim-ajutor. Partea cea mai interesantă din punctul meu de vedere sunt ușile care se deschid în oglindă. Adică ușile din față se deschid ca la orice altă mașină, în timp ce cele de pe spate sunt de tip „suicide” cu balamalele in spate și se deschid invers, astfel oferindu-le ocupanților acces la întregul spațiu din mașină.

Honda Ridgeline EV Concept

Altă caracteristică care va atrage priviri este interiorul mașinii. Scaunele pasagerilor din spate se pot întoarce la 180 de grade printr-o deschizătură din portbagaj pentru a oferi ocupanților o privire directă în spatele mașinii, cu acces la ceea ce pare a fi o mini – terasă. Pot doar să-mi imaginez cât de comod este să stai într-o seară de vară, afară, într-un scaun confortabil și să te bucuri de liniștea pădurii pe terasa din propria camionetă.

Din păcate, avem în față doar un concept independent, iar logo-ul Honda a fost folosit pentru motive reprezentative. Dar ținând cont că vine din partea unui designer cu experiență, nu m-ar mira ca undeva în viitorul nu foarte îndepărtat, această idee să fie preluată chiar de producătorul de mașini și să fie transformată în ceva palpabil. Nu sunt sigur că avem nevoie de așa ceva, dar sunt ferm convins că aș vrea o frumusețe d-asta in fața casei.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button