TECHRSS PaginaDeMediaTelefoane

Cu Home Stash (de la Mikey Hash) îți poți salva toate amintirile pe propriul tău „cloud”… de acasă!

În era telefoanelor inteligente este foarte ușor să faci anual… sute, dacă nu mii de poze și filmări. Dar pe măsură ce calitatea camerelor de pe telefoane crește, spațiul ocupat de aceste fișiere media este din ce în ce mai mare. Iar atunci când memoria telefonului nu-ți mai ajunge, o soluție de stocare în cloud este o variantă numai bună.

Pe cât de utile sunt aceste cloud-uri, pe atât de scumpe pot deveni pe măsură ce capacitatea de care ai nevoie crește. Iar în căutarea mea de a găsi o soluție ieftină și ușor de folosit, am dat peste Home Stash, o aplicație care îți permite să îți creezi propriul „norișor” de stocare cu ajutorul unui HDD extern si un router cu port USB.

Iar pentru aceia dintre voi care vor să susțină proiecte autohtone, merită menționat faptul că Home Stash este dezvoltată de o echipă din România, numită SIMHASH Software. În rândurile acesteia se află și un nume popular pe internetul românesc: Mikey Hash. Așa că am instalat aplicația, am legat un hard disk extern la router și m-am pus pe testat.

Home Stash te ajută pas cu pas

Fiind o soluție mai accesibilă, nu este de mirare că procesul de configurare este puțin mai complicat decât la un simplu cloud pe care-l plăteșți și îți faci treaba cu el. Dar nu trebuie să fii un guru al tehnologiei ca să înțelegi ce trebuie să faci, iar Home Stash te ghidează pas cu pas, oferindu-ți instrucțiuni video pe care le poți înțelege chiar și fără cunoștințe în domeniu. Iar dacă ai dificultăți in a găsi ceva anume, precum IP-ul router-ului, o simplă apăsare de buton caută pe Google pentru tine informația necesară.

Dacă nu ai cunoștințe în domeniu, configurarea ar putea părea puțin înfricoșătoare, însă puțină răbdare pentru a înțelege termenii de baza este tot ce-ți trebuie pentru a o scoate la capăt. Și odată ce ai înțeles cum merge și ai configurat un server FTP, tot ce rămâne de făcut este să introduci datele de acces către acesta, în aplicație. Iar de aici, vei avea o cale de acces rapidă între telefon și HDD-ul extern. Iar partea cea mai bună este că vei putea folosi Home Stash și dacă rămâi fără internet, întrucât totul funcționează pe o rețea locală între router și telefon.

Și odată ce legătura este stabilită, Home Stash va începe să-ți salveze toate pozele și filmările pe stocarea externă. Tot procesul este automat, astfel poți pleca liniștit într-o vacanță având siguranța că odată ajuns acasă, toate amintirile vor fi stocate imediat ce conectezi telefonul la rețeaua wireless.

O alternativă mai accesibilă decât un cloud?

Știu că mulți dintre voi nu sunteți dispuși să investiți prea mulți bani în soluții de acest fel, dar la fel de bine știu și dezvoltatorii români din spatele Home Stash. Iar aceștia au luat conceptul de abonament și l-au aruncat la gunoi cu totul. Așa că dacă vrei să îți cumperi versiunea Full, achiți o singură dată prețul de 49.99 RON și primești o licență pe viață care îți ridică limita de încărcări.

Pe lângă aplicație, mai ai nevoie de un router cu port USB și un hard disk extern, desigur. Acestea pot costa fie câteva zeci de lei, fie câteva sute, în funcție de preferințele tale. Home Stash funcționează cu orice model de router care are funcția de server FTP și orice HDD care se conencteaza prin USB. Iar aici ai libertatea de a-ți alege singur capacitatea de stocare, modelul de router și cât vrei să dai pe toată configurația.

Dacă ești în căutarea unei metode de stocare a fotografiilor și filmărilor de pe telefon și nu vrei să plătești un abonament lunar către un serviciu precum Google Drive sau Dropbox, o soluție precum Home Stash ar putea fi extrem de utilă. Și chiar dacă există alternative, poate unele chiar gratuite, necesită mult mai multe cunoștințe decât simplă configurare a unui server FTP. Iar asta ar putea să nu fie rentabil pentru o bună parte dintre utilizatori.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button