Tech&ITRSS PaginaDeMediaSecuritate

Hackerii încep să fure datele personale prin intermediul selfie-urilor home office

Pandemia a reprezentat un context numai bun pentru tot felul de satire pe net. Mai nou, chestia asta se răspândește și în domeniul home-office, adică prin străfundurile telemuncii. Programele work from home au început să colcăie de un fel de inițiativă care încurajează angajații să-și facă selfie-uri și/sau să-și fotografieze setup-ul de acasă destinat muncii.

Nu este o glumă. Cunoscuți de-ai mei s-au trezit că angajatorii îi rugau să-și arate setupul de home office în timpul videoconferințelor sau pe grupurile de socia media, ca parte dorinței de a „ne aduce mai aproape pe timp de pandemie”…

Selfie-urile home office sunt dovada că orice poate deveni un trend…

Bineînțeles bisericuțele astea au atras după ele și nelegiuiții virtuali. Hackerii se pot folosi de acum de selfie-urile tale home office pentru a-ți descoperi interesele și datele personale. Să fim serioși, este 2021 și tehnologia este în plină floare: mai un zoom x10, mai o stabilizare și un ehancement, și curiosul poate să-ți citească adresa de pe pachetul pe care l-ai comandat prin curier, și altele asemenea.

home office hackeri

Pandemia chiar a extins acest trend. Pe social media se poartă trendul fotografiilor cu hashtag-uri de tipul #WorkFromHome sau #HomeOffice, astfel încât infractorilor le este foarte ușor să restrângă căutările, ca să poată afla ceea ce îi interesează. Home office? Ai putea foarte bine să-i inviți pe hoți la tine acasă la o cafea.

Nici petrecerile aniversare de pe Zoom nu sunt mai ferite. Practic, îți pui pe tavă nu numai indiciile împrăștiate prin locuință, ci oferi și date despre prieteni, nume, zile de naștere, adică ceea ce făceai oricum pe Facebook, pentru că posibilitățile de împărtășire a vieții private sunt aproape nelimitate. Specialiștii din cadrul firmei de securitate cibernetică Sophos avertizează cu privire la trendul ăsta de home office selfies. Și nu doar pentru că îți expui tu, ca persoană, informații intime, ci pentru că riști să le oferi infractorilor și date despre firmă și angajați, prin email-uri, softuri instalate pe calculator sau pagini web frecvent accesate.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button