TECH

HoloLens este acum disponibil în 39 țări

O mare parte a interesului în jurul realității augmentate și virtuale (AR și VR) s-a concentrat asupra consumatorilor și a jocurilor în special. Dar dacă este ca tehnologii să devină o parte semnificativă și susținută a tehnicii de calcul, probabil că va trebui să găsească piețe de desfacere dincolo de divertisment. Microsoft a lansat setul HoloLens AR ca produs enterprise, iar acum compania și-a extins foarte mult disponibilitatea.

Dispozitivul a fost disponibil anterior în zece țări, dar Microsoft a adăugat încă 29 de piețe europene, aducând HoloLens în 39 de țări în total. În acest al doilea val este inclusă și România.

În timp ce HoloLens are în continuare un preț care-l ține departe de consumatori, firma din Redmond îl promovează ca un aparat cu o gamă largă de aplicații industriale. Ford, de exemplu, folosește căștile HoloLens pentru a-și îmbunătăți procesul de proiectare, permițând modificări ale modelelor de lut și mașinilor reale, fără a fi nevoie să re-sculpteze sau să reconstruiască nimic. ThyssenKrupp a încercat echiparea tehnicienilor care deservesc ascensoarele pe care compania le construiește cu căștile HoloLens. Ei pot folosi căștile pentru a arăta inginerilor defectele pe care încearcă să le diagnosticheze și, de asemenea, acești ingineri pot adnota infrastructura fizică din fața lor pentru a evidenția zonele problematice și pentru a ghida întreținerea și reparațiile – și toate acestea în timp ce mâinile tehnicianului rămân libere.

Pentru a extinde în continuare aceste roluri industriale, Microsoft a testat căștile pentru a se asigura că acestea respectă standardele de protecție pentru ochelari atât în ​​America de Nord, cât și în Europa, iar anul viitor, unul dintre partenerii săi va livra un accesoriu pentru aparat.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button