MORE

HoloLens costa 3000 de dolari, pentru dezvoltatori

Seara trecuta, Microsoft a prezentat cateva noutati si despre HoloLens, incercarea proprie de a contribui la revolutia realitatii virtuale ce clocoteste in acest moment.

Mai intai, Microsoft a demonstrat, pe viu, o aplicatie pentru HoloLens care cu siguranta va fi pe placul fanilor jocurilor video. Un joculet la care utilizatorul trebuie sa distruga roboti ce ies din pereti. Daca nu ar fi fost atat de lent si grafica era mai buna, atunci chiar parea impresionant.

Mai important, cu aceasta ocazie a fost anuntat pretul pe care vor trebui sa il plateasca dezvoltatorii pentru a putea pune mana pe un prototip. Daca cei care au vrut sa foloseasca din timp un Oculus Rift au trebuit sa cheltuiasca 300 de dolari, atunci cei care vor sa fie printre primii dezvoltatori pentru Microsoft HoloLens vor trebui sa scoata din buzunar 3000 de dolari.

Simplu spus, HoloLens este mai scump ca Google Glass, Oculus Rift, si fiecare alt dispozitiv VR anuntat in ultimii doi ani, puse la un loc. Avand un pret atat de mare, va puteti astepta ca varianta destinata utilizatorilor sa nu fie nici ea tocmai ieftina. Dar cu siguranta nu va costa tot 3000 de dolari.

HoloLens va fi disponibil pentru dezvoltatori la inceputul anului viitor.

[Gamasutra]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button