Știri ITTECHTelefoane

HMD a vândut 70 de milioane de telefoane Nokia în doi ani

Compania HMD a fost fondată pe 1 decembrie 2016 și de atunci a reușit cu succes să readucă în prim plan brandul Nokia.

Primul telefon Nokia sub umbrela HMD Global apărut pe piață doar la o lună după înființarea companiei și a fost modelul Nokia 6. De atunci, HMD a vândut în jur de 70 de milioane de telefoane sub marca reînnoită Nokia. Cele mai populare modele au fost de obicei situate în gama de preț 300-400 de euro. Nokia 6.1 a devenit cel mai bine vândut telefon la nivel global după ce a preluat coroana de la Nokia 7 plus, iar Nokia 3.1 sa descurcat foarte bine, cel puțin în Germania. Cu segmentele mid-range și entry-level acoperite, HMD are acum nevoie de un flagship de succes. Nokia 8 Sirocco nu a reușit să întâmpine așteptărilor fanilor și de altfel nici ale companiei, iar HMD nu a comentat încă zvonurile despre Nokia 9.

HMD recunoaște că o mare parte din succesul său se datorează fidelității fanilor față de brandul Nokia, astfel că se concentrează pe păstrarea acestei moșteni prin construirea de telefoane de înaltă calitate. Cu toate acestea, există o problemă – aproape 80% dintre clienții companiei au vârsta de 35 de ani sau mai mult, fiind oameni familiarizați cu brandul Nokia de demult. Pe viitor, HMD își dorește să atragă publicul tânăr, cu vârste de până 20 de ani și ia în calcul varianta să se folosească de esporturi pentru promovare. Astfel, persoanele cu vârste între 20 și 35 de ani se pare că vor constitui focusul companiei in viitorul apropiat.

Un punct important pentru succesul HMD este de asemenea si parteneriatul cu Google. Cele două companii colaborează strâns pe frontul software și, ca urmare, aproape toate telefoanele Nokia rulează Android One (și unele Android Go). Acest lucru asigură că telefoanele vor avea software la zi pentru urmatorii câțiva ani.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button