GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Hitman 2 a fost spart înainte de lansare

O problemă mare de care suferă jocurile este cea că tind să ajungă pe diverse site-uri de piraterie în ziua lansării. Așa că avem acum DRM pentru a repara această problemă și a crea alte patru noi. Dar în cazul lui Hitman 2, problema principală pare să nu fi fost rezolvată.

Jocul va fi lansat astăzi pe Steam, dar variantă piratată bântuie deja internetul, protecția oferită de către Denuvo fiind deja îndepărtată din joc. Prin ce magie care să permită călătoria în timp au reușit pirații să facă asta? Prin magia numită lansare timpurie pe Steam pentru cei care au făcut precomandă jocului. Hitman 2 este disponibil deja de pe 9 noiembrie pentru cei care au decis să cheltuiască bani din timp pe joc, iar protecția acelei variante a fost deja spartă.

Denuvo n-a avut prea mult noroc în ultima vreme, transformându-se dintr-o soluție de DRM de temut într-una din ce în ce mai puțin profitabilă pentru companiile care se folosesc de ea. Va însemna asta cumva că pe viitor companiile vor abandona Denuvo și vor îmbrățișa un viitor lipsit de DRM? Nu, probabil va însemna că vor adăuga mai mult DRM pentru ca DRM-ul curent să fie mai greu de spart.

Putem măcar spera ca Denuvo să fie scos din Hitman 2, acum că este inutil? Jocul este publicat de Warner Bros, așa că probabil nu.

[Ars Technica]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. DEADNUVO nu face altceva decat sa afecteze performanta si creste semnificativ cerintele hardware ale jocului.

    Imaginati-va ca acest monstru creste cu sute de MB dimensiunea executabilului jocului respectiv pentru a crea – zic ei – „code obfuscation” – pentru a fi mai greu de spart.

    Adevarul este ca FPs scad destul de mult, informatii personale precum datele hardware sunt transmise serverelor DEADNUVO (cine stie ce alte informatii personale mai sunt trimise acolo fara acordul utilizatorului) iar…

    DACA INTR-O ZI DEADNUVO DISPARE, JOCUL CUMPARAT NU VA MAI PUTEA FI JUCAT.

    Concluzia: NU am cumparat si NICI nu voi cumpara vreun joc care este ‘protejat’ de DEADNUVO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button