MORE

Hideo Kojima a fost concediat… sau este in vacanta

Povestea ruperii legaturii dintre Hideo Kojima si studioul Konami este una lunga si plina cu surprize, iar astazi devine si mai confuza.

Publicatia The New Yorkerr a obtinut informatii conform carora Hideo Kojima a plecat in mod oficial in ziua de 9 octombrie, avand parte chiar de o mica ceremonie pentru a-i comemora cei 29 de ani petrecuti in cadrul companiei. Despartirea sa fata de Konami este de mult timp mentionata de surse din cadrul industriei, studioul sau fiind dizolvat, iar proiectele sale mai importante fiind anulate. Clauza sa de non-concurenta ar urma sa expire in luna decembrie, ceea ce ar insemna ca va fi liber atunci sa se intoarca la dezvoltarea de jocuri.

Dar acum povestea devine mai confuza. Konami neaga ca Hideo Kojima ar fi fost concediat. Conform unui reprezentant oficial al companiei, el inca mai este un angajat, nu a parasit compania, nu a fost disponibilizat. Insa, Kojima a plecat intr-o vacanta, ca urmare a finalizarii dezvoltarii lui Metal Gear Solid 5. Cat despre ceremonia de comemorare, purtatorul de cuvant a declarat ca nu stie despre ce fel de petrecere era vorba.

Probabil vom afla adevarul despre ce se intampla la Komai prin decembrie, cand Kojima ori va putea sa se apuce de altceva, or va fi concediat, ori va dezvalui ca ultimii ani au fost de fapt o simulare VR detaliata realizata intr-un joc Metal Gear pe care ai uitat ca il joci.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button