PC

HDMI 2.1 a fost anunțat la CES și suportă 10K

HDMI a fost văzut pentru o vreme ca un standard inferior lui DisplayPort, deoarece nu suporta rezoluții mari sau viteze prea bune, dar standardele din ultima vreme au schimbat asta, iar HDMI 2.1 duce totul la extrem.

Noua variantă de HDMI a fost dezvăluită la CES și aduce o lățime de bandă de 48Gb/s, ceva ce înlătură cam orice limitare a existat până acum pentru HDMI. Simplu spus, standardul suportă acum nu doar 4K la 120 de cadre pe secundă fără nici un efort, dar este capabil să redea 8K la 120 de cadre pe secundă și chiar 10K la 120 de cadre pe secundă. HDR este de asemenea posibil la cam toate aceste rezoluții.

HDMI 2.1 este, evident, făcut pentru a sta alături de noi pentru ani buni, din moment ce televizoarele curente 4K încă nu sunt pentru buzunarul tuturor, iar cele 8K tind să coste cât o casă. Pe partea de monitoare poveste cam aceeași, puterea de procesare video necesară pentru a reda un joc modern la rezoluția de 10K depășind bugetul oricui nu are un nume care se termină în „Incorporated”.

Standardul HDMI 2.1 este compatibil la nivel de conexiune cu predecesorul său, dar pentru a putea atinge performanțe precum 8K cu HDR, va fi nevoie de un nou tip de cablu, numit 48G. Așa că dacă vă tot supărați că monitoarele nu veneau cu cablul HDMI la cutie, puteți fi siguri că situația nu se va schimba prea curând.

HDMI 2.1 include și ceva numit Game Mode VRR, care în esență sună a fi o formă de FreeSync, ecranul desenând automat ultimul cadru completat de placa video.

Specificațiile complete pentru noul standard vor fi disponibile în vara acestui an, iar sisteme care să se folosească de HDMI 2.1 ar trebui să apară pe parcursul următorilor ani.

[WCCFTech]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

16 Comments

    1. I know the feeling bro :)) SI eu ma chinui sa imi fac un sistem care sa suporte 60fps 1080p la orice joc actual si deja astia fac gaming 4K, 8k……..for fuck sakes 10 K???? :O

  1. Zon@ IT eu folosesc un tv 4k pe post de monitor cu un gtx 1070 care deocamdata e trasa in jos de alte componente din PC pe care le voi inlocui curand cu ceva superior. Se va schimba cumva si forma portului hdmi? Daca nu, asta e o veste grozava pentru mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close