MORE

HDD-uri de 8TB de la Western Digital

Western Digital anunta lansarea unui nou tip de hard disk, dedicat publicului larg, care are o capacitate impresionanta de 8TB.

HDD-ul cu pricina face parte din seria Western Digital Red, ceea ce inseamna ca este menit in mare parte pentru NAS-uri, asa ca daca aveti de gand sa construiti unul pentru a pune pe el toate filmele cu pisici de pe internet, e bine de stiut ca nu exista impedimente pe partea de capacitate.

Noul HDD de 8TB de la Western Digital este construit folosind o tehnologie similara cu cea folosita de Hitachi pentru solutiile sale de stocare, si anume, este bazat pe Heliu.

Platanele sunt tinute intr-o carcasa izolata ermetic si se invart intr-un mediu mult mai putin dens ca atmosfera normala, ducand la o reducere a caldurii generate, la o eficienta mai buna, consum mai mic de energie si sanse mai mici sa explodeze.

Ca pret, probabil n-ar trebui sa va asteptati sa fie prea ieftine, dar daca aveti nevoie de 8TB de stocare pentru ceva, probabil nu are sa va deranjeze sa dati 300 de dolari pe un singur HDD. Ce e drept, probabil nu veti mai avea nevoie de prea multe alte HDD-uri in viitorul apropiat, 8TB fiind cam mult spatiu, chair si pentru clipuri cu pisici.

[Overclock 3DDigital trends]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button