MORE

HBO ia în vizor pirații de Game of Thrones

Game of Thrones este una dintre cele mai de succes producții HBO a tuturor timpurilor. Drept urmare serialul nu a scăpat de fenomenul de piraterie, care vine de obicei la pachet împreună cu celebritatea.

De-a lungul celor 6 sezoane lansate deja, Game of Thrones a spart nu numai recorduri de audiență, ci și câteva legate de numărul de descărcări ilegale. Drept urmare HBO s-a aliat cu IP-Echelon, o firmă de securitate specializată în detectarea distribuirii ilegale a mai multor tipuri de conținut media. La scurt timp după difuzarea primului episod din noul sezon, mai multe avertismente au fost trimise furnizorilor de internet, ce includeau adrese de IP ale persoanelor care foloseau un client de tip BitTorrent pentru a viziona sau descărca ilegal Game of Thrones. În aceste mesaje IP-Echelon ruga pe provideri să-și atenționeze abonații, pentru a evita apelarea la măsuri și mai drastice.

Deși legea nu obligă furnizorii de internet să redirecționeze aceste mesaje către abonații ce aveau acele adrese de IP, mulți dintre ei au avut totuși bunăvoința să trimită mesajul mai departe, în semn de simpatie și solidaritate cu deținătorii drepturilor de autor. Nu a fost vizat un singur site de torrenți, astfel de avertismente fiind trimise către utilizatorii a mai multor astfel de site-uri. Nu e prima dată când HBO recurge la astfel de inițiative, anul trecut sezonul 6 din Game of Thrones beneficiind de un tratament similar.

Desigur, acest mesaj a ajuns la un număr relativ restrâns de pirați, pentru că pe internet sunt multe site-uri, programe, servicii de streaming, și alte astfel de metode care oferă ilegal posibilitatea de a urmări Game of Thrones, iar o singură firmă de securitate nu le poate monitoriza pe toate, nu este fizic posibil.

Probabil că HBO nu va merge mai departe de atât și nu va acționa în judecată pe fanii care recurg la mijloace ilicite pentru vizionarea serialului, dar avertismentul lor este demn de luat în seamă. Amintim pe această cale că descărcarea de pe torrenți nu este anonimă, iar ISP-ul vostru are acces la orice informație legată de istoricul, traficul și conținutul accesat de voi online.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button