MORE

HBM2 începe producția în masă

HBM2 este standardul de memorie pe care ne așteptam să îl vedem folosit la plăcile video de top produse de Nvidia pentru generația actuală, dar se pare că tehnologia încă are un cost foarte ridicat… deși la 1200 de dolari pentru un Titan X(P) ai crede că s-ar compensa.

Totuși, există speranță pentru plăcile video care vor fi lansate pe parcursul următorului an, pentru că SK Hynix, compania care a creat HBM alături de AMD, a început să listeze module de HBM2 la vânzare pentru companiile care doresc să se folosească de acest nou standard.

Momentan SK Hynix a listat două modele, ambele cu o densitate de 4GB pe o înălțime de 4 module, care diferă prin lățimea de bandă și viteza de transfer. Modelul de top poate atinge 2GT/s cu 256GB/s, iar modelul mai firav atinge doar 1.6GT/s cu 204GB/s. Simplu spus, dacă aceste module de memorie ar fi fost implementate în configurația standard, stabilită de seria Fiji, atunci am fi avut parte de plăci video cu 16GB ce VRAM cu o lățime de bandă de 1TB/s.

hbm 2

Aceste module vor fi disponibile începând cu luna viitoare, așa că încă mai există ceva speranță ca RX 490 să sosească anul acesta și să folosească HBM2. În lunile următoare vor mai fi disponibile module de 8GB și de 2GB, așa că va fi suficientă varietate pentru echiparea, pe viitor, a tuturor plăcilor video cu acest tip de memorie, asta dacă prețul modulelor va scădea. Nu de alta, dar ar fi trist ca echivalentul unui GTX 950 să coste peste o generație sau două cât un GTX 1060.

[Overclock 3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button