MORE

HBM ieftin și HBM 3 sunt în dezvoltare

High Bandwidth Memory a fost una din inovațiile cele mai interesante care să apară pe segmentul plăcilor video în ultimii ani, dar are o problemă, costul. Memoria de acest tip tinde să fie scumpă, așa că nu o veți găsi acum echipată pe echivalentul unui R7 260X. Dar asta se va schimba în curând.

Samsung a dezvăluit că lucrează în acest moment la o variantă mai ieftină de HBM, menită pentru o gamă largă de dispozitive. Aceasta nu va fi la fel de performantă ca HBM2, dar tot va întrece HBM1. Printre limitările cu care va veni această memorie nouă se numără o interfață de doar 512 biți, nu de 1024, și o lățime de bandă de 200GB/s, în loc de 256GB/s. HBM1 avea o lățime de bandă de 128GB/s per unitate. Câteva alte funcții mai avansate, precum corectarea de eroare va fi îndepărtată, specificațiile finale urmând să fie determinate după ce este consultat segmentul din industrie care se va folosi de această memorie.

hbm low cost

Partea bună este că va fi mult mai ieftină decât HBM2, așa că s-ar putea strecura în plăcile video mai slabe, ducând la performanță mai bună, capacitate mai mare, dimensiune redusă și un factor sporit de eficiență.

hbm 3

Dar pentru cei care nu dau doi bani pe preț, dimpotrivă, ar prefera să dea de la cinci în sus, HBM 3 este și el în dezvoltare. Prea multe detalii nu au fost stabilite încă, pe lângă faptul că va spori iar densitatea, posibil ajungând până la 64GB, va mări lățimea de bandă până pe la 512GB/s, și nu va fi gata mai devreme de anul viitor.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button