GamingPC&ConsolesTech&IT

Hărțile lui Battlefield 5 vor fi gratuite

O minune neașteptată s-a ivit alături de anunțul lui Battlefield 5. Electronic Arts a reușit cumva să uimească publicul printr-o dezvăluire care te face să te întrebi dacă nu cumva cineva a trimis comunicatul greșit, sau dacă nu cumva compania încearcă să trimită un SOS pe furiș.

Battlefield 5 nu doar că nu va avea loot boxes, fiindcă au mers atât de bine în Battlefront 2, dar nu va avea nici măcar pachete premium de hărți. Acestea erau o tradiție pentru FPS-urile de multiplayer publicate de companiile imense din ultimii ani. Periodic, jocuri precum Battlefield și Call of Duty primesc pachete de hărți, de obicei vreo trei, poate patru la număr, în cazuri extreme cinci, contra sumei de 15 de dolari/euro. Asta în contrast cu fiecare alt FPS făcut vreodată, pentru care erau făcute hărți gratuit fie de comunitate, fie direct de către dezvoltatori, mergând pe ideea de-a recompensa oamenii care au cumpărat deja jocul, sau de a spori longevitatea produsului.

Electronic Arts pare să se fi trezit în cele din urmă la realitatea că a segrega comunitatea în funcție de cine a cumpărat ce hartă este o idee groaznică pe termen lung, și a decis să facă fiecare hartă a jocului gratuită. Battlefield 5 va fi considerat un serviciu, și actualizat ca atare până când va fi lansat înlocuitorul său, după care probabil va fi abandonat.

Asta nu înseamnă că jocul nu va avea micro-tranzacții. Veți găsi numeroase elemente cosmetice ce pot fi cumpărate fie cu bani reali, fie obținute jucând efective Battlefield 5, dar probabil nu la fel de rapid. Cel puțin asta era impresia inițială, Electronic Arts încă nu a clarificat pe ce vei putea arunca bani în joc.

[PC Gamer]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button