MORE

Harley Davidson si-a prezentat prima motocicleta electrica! Si electrizanta!

Poate ca unii vor considera acest post off-topic, dar ADN-ul meu „motociclistic” nu-mi permite sa trec aceasta stire cu vederea. Saptamana trecuta celebra marca Harley Davidson a intrat in jocul „mobilitatii electrice”. Recunosc si faptul ca, personal, nu sunt un mare fan al acestui brand fara insa a-i trece cu vederea pedigree-ul si reusitele, si nici n-as putea minimiza aceasta extraordinara incercare! Cum „dreaq” nu s-au gandit si altii mai devreme? De fapt s-au gandit, dar nu au luat-o niciodata prea in serios, si nici nu am avut pana acum un nume atat de mare care sa-si afirme public „commitment-ul” atat de ferm.

Da, Harley promite maximum de seriozitate in aceasta directie, iar LiveWire, caci asa se numeste modelul, inspira credibilitate. Nu au lasat pe din afara nici un aspect, nici macar sound-ul, pe care pretind ca l-au rezolvat ingenios, si ca nu vom fi dezamagiti. De fapt ideea nu este rea deloc: o motocicleta este mult mai usoara si mai putin pretentioasa decat o masina, si permite o implementare naturala si mai simpla a propulsiei „pe curent”. Abia astept sa „testez” cuplul naprasnic al motorului electric, livrat „de jos” pe bestia care de altfel arata foarte bine si actual.

Astazi a inceput „turneul de promovare” al celor 33 de motoare construite, in State, pornind din Manhattan iar anul viitor este anuntat ca va ajunge si in Europa. Harley spun ca vor tine cont de feedback-ul celor care vor testa motocicleta pentru varianta finala si comerciala a acestui model. Nu au precizat insa cand va avea loc o lansare comerciala sau cat va costa „jucaria” care se va incarca de la priza.

Respect, Harley!

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button