IFA 2022TECH

Hama Passion Turn sunt căștile perfecte pentru când îți uiți boxa portabilă acasă

Printre standurile pe care le-am vizitat la IFA Berlin 2022, se numără și Hama. Până la urmă producătorul german nu putea lipsi de la un eveniment organizat pe teren propriu. Și a avut aproape jumătate de hală, nu așa, de râs. Și-n timp ce ne plimbam noi printre rafturile cu produse și vorbeam despre cele mai noi lansări, mi-a picat privirea pe o pereche de căști: Hama Passion Turn. La prima vedere, un produs destul de banal, adică na, căști. Dar odată ce pui mâna pe ele și descoperi cum funcționează sistemul de rotire, îți dai seama că-s orice, numai banale nu.

Le-am luat și le-am pus frumos pe cap, am ascultat vreo două piese; toate bune și frumoase. Dar mi s-a oprit puțin mintea-n loc când reprezentantul Hama care era cu noi acolo mi-a arătat și a doua parte din sistemul 2-în-1, adică modul de boxă portabilă. Le dai jos, bagi mâinile-n cupe, le rotești și asta activează un switch care face căștile să urle mult mai tare decât în mod normal, astfel pot asculta mai multe persoane muzică de la ele.

Hama Passion Turn @ IFA 2022

O altă chestie interesantă mi s-a părut modul de control, întrucât pentru volum nu ai o rotiță d-asta mică de plastic sub cupa stânga, ori vreun switch ca la telefon, cu minus și plus. Hama Passion Turn folosește un potențiometru ca de combină așa, situat pe cupa stângă, pe care-l poți roti pentru a seta volumul. Se simte foarte bine, funcționează as intended și nici măcar nu ți-ai daseama că este un buton funcțional dacă nu ți-ar spune cineva în prealabil. Construcția este și ea decentă, astfel brațele căștilor sunt destul de solide. Nu par ieftine, ori fragile, iar odată ce le supui la ceva presiune, nu par că vor ceda.

Bine, îmi este oleacă frică de sistemul de rotire al cupelor întrucât nu am putut să stau să-l studiez în detaliu, dar dacă i s-a acordat la fel de multă atenție ca și celorlalte aspecte, nu cred că are ce probleme să întâmpine. Și a fost foarte tare când am aflat că Hama Passion Turn este un produs românesc, ca să spunem așa. Adică este gândit de un român, chiar reprezentantul cu care am discutat, iar ideea asta de sistem 2-în-1 doar din mintea unui compatriot de-al nostru putea ieși. Cu o prezență atât de puternică în piața din România, mi se pare de bun simț să vedem și câteva inovații aduse de oameni care-și împart naționalitatea din buletin cu noi.

Hama Passion Turn @ IFA 2022

Hama Passion Turn sunt niște căști decente

O să ignor pentru câteva momente funcția secundară și mă voi concentra pe cât de bune sunt Hama Passion Turn ca și căști propriu-zise. Le-am ascultat vreo două piese, deci nu destul cât să-mi formez o părere concluzivă. Cu toate astea, nu pot spune că au sunat rău pentru o primă audiție. Sunetul este echilibrat, bass-ul este destul de prezent, înaltele nu sunt fenomenale, dar bat peste medie și dacă nu-ți plac setările de fabrică, ai un egalizator.

Pe partea de construcție stăm binișor, astfel alegerea materialelor pare destul de atentă. Toate se unesc frumos și rezultă într-un produs destul de robust. Se flexează, se îndoaie, scârțâie puțin când le forțezi, dar e normal și astea-s scenarii de utilizare ireale. În condiții normale de utilizare, nu cred că o să fie cineva care s-ar putea plânge de Hama Passion Turn; cel puțin nu la capitolul ăsta. Sunt și comode la purtare, astfel n-am simțit că m-ar strânge de cap sau că materialul de pe earcups ar fi deranjant în vreun fel. Și asta vine de la un băiat cu capu’ mare, la propriu, pe care căștile-l cam strâng de urechi.

Hama Passion Turn @ IFA 2022

Designul nu este nici el rău, iar cei de la Hama au preferat o abordare simplă. Așadar fără forme dubioase, linii d-astea puternice sau alte tâmpenii kitschoase. Ai niște căști de un gri perfect neutru, care arată bine și se potrivesc în orice fel de mediu, fie că le folosești cu prietenii la bere, ori că ești într-un meeting pe Zoom sau te joci cu gașca pe Discord. Despre baterie nu am aflat prea multe, însă știu că se pot încărca prin intermediul unui cablu Type-C.

Hama Passion Turn nu sunt încă disponibile, urmând să fie lansate în viitorul destul de apropiat. Prețul de pe site-ul din Germania este de 99€, dar am înțeles că va fi localizat în funcție de regiunea în care se comercializează produsul, deci probabil prețul de România va fi ceva mai mic. Iar pe la circa 400 de lei, cât or ajunge să coste, cred că o să le vedem destul de curând purtate și prin metroul din capitală.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button