GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Halo: Master Chief Collection este în sfârșit confirmat pentru PC

Confirmând zvonurile care au circulat în ultima vreme, Microsoft a anunțat oficial că Halo: Master Chief Collection va fi lansat pentru PC în cursul acestui an. Microsoft spune că ediția de PC a fost „construită special pentru publicul de pe PC„, dar rămâne de văzut ce fel de caracteristici specifice PC-ului vor fi implementate.

Microsoft a confirmat că Halo: Master Chief Collection pentru PC va conține suport pentru campanie și multiplayer, deci sună foarte asemănător cu versiunea de pe Xbox One. Cu toate acestea, nu se știe încă dacă există sau nu suport pentru cross-play. De asemenea, este neclar dacă oamenii care au cumpărat deja ediția Xbox One vor primi ediția pentru PC fără costuri, așa cum se întâmplă cu jocurile din programul Xbox Play Anywhere.

Într-o declarație, 343 a declarat că este „critic” să se asigure că Halo: Master Chief Collection pentru PC este o experiență de primă clasă care nu suferă de aceleași probleme pe care Xbox One le-a avut. Studioul a declarat:

Echipa este pasionată să se asigure că toate caracteristicile și funcțiile extravagante care sunt așteptate într-un titlu modern de PC sunt incluse în MCC.

În acest scop, Microsoft adoptă un program unic de lansare pentru Halo: Master Chief Collection pe PC. Fiecare titlu din serie va fi lansat unul câte unul. În conformitate cu 343, acest lucru va permite studioului să se asigure că „fiecare este făcut cum trebuie, dând în același timp șansa jucătorilor de a intra în serie imediat, decât să aștepte ca întreaga gamă de jocuri să fie finalizată„.

Acest proces va începe cu Halo: Reach, lansările ulterioare urmând ordinea cronologică următoare: Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3, Halo 3: ODST (doar modul campanie) și Halo 4. Un comunicat de presă al Microsoft confirmă:

Halo: Reach, Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3, Halo 3: ODST (Campania) și Halo 4 vor fi disponibile pentru achiziționarea individuală în cadrul MCC după ce acestea vor deveni disponibile.

Formularea indică faptul că fiecare titlu va fi vândut separat în cadrul pachetului complet Master Chief Collection. Un purtător de cuvânt al Microsoft a confirmat:

Fiecare titlu va fi disponibil separat pentru descărcare și cumpărare. Vom avea mai multe informații de împărtășit în viitor.

Pentru Halo: Reach, concret, jucătorii vor primi modurile campanie, multiplayer și Firefight, deși nu este clar imediat dacă acestea sunt combinate într-o singură achiziție sau fiecare vândute separat.

Microsoft a spus că va împărți multe detalii despre Halo: Master Chief Collection în perioada următoare. 343 lucrează la ediția de PC alături de studiourile externe Splash Damage și Ruffian.

Halo: Master Chief Collection pentru PC va fi disponibil prin intermediul Microsoft Store și Steam, deși prețul pentru fiecare titlu nu a fost anunțat. Oricum, 343 au spus că fiecare joc în cadrul Halo: MCC pentru PC va „evolua și se va dezvolta în timp cu ajutorul comunității„.

Colecția a apărut prima dată pe Xbox One în noiembrie 2014, iar lansarea inițială nu a mers atât de bine, jocurile suferind probleme serioase de conexiune cu serverele. Aceste probleme au fost rezolvate și jocul este în prezent într-o formă mult mai bună, iar Microsoft continuă să actualizeze seria în mod regulat, în timp ce lucrează și la noul joc Halo, Halo Infinite.

Halo: Master Chief Collection pe Xbox One include Halo: Combat Evolved Anniversary și Halo 2 Anniversary, precum și Halo 3 și Halo 4. Halo 3: ODST a fost adăugat ulterior pachetului ca o modalitate de a mulțumi comunității pentru devotamentul față de serie în perioada sa cu probleme.

Halo: Master Chief Collection pentru PC este un lucru demn de luat în seamă. În timp ce Halo: Combat Evolved și Halo 2 au fost lansate pe PC, titlurile ulterioare nu au ajuns niciodată pe această platformă. Microsoft a recunoscut anterior că fanii vor să vadă mai multe jocuri Halo pentru PC și această mișcare – împreună cu Halo Infinite fiind confirmat pentru PC – pare a fi un semnal puternic că Halo încă o dată își poate găsi locul și în afara ecosistemului Xbox.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button