GamingRSS PaginaDeMedia

Halo Infinite este cea mai bună lansare din istoria seriei, în vreme ce Forza Horizon 5 a adunat milioane de jucători

Microsoft a venit cu un anunț impresionant legat de două dintre cele mai dorite lansări ale anului precedent. În 2021, lumea a văzut cum ies la iveală Forza Horizon 5 și următorul capitol din aventurile lui Master Chief, adică Halo Infinite. Cele două titluri s-au bucurat de un succes răsunător, într-atât încât Halo Infinite este la activ cel mai popular joc din întreaga franciză, iar Forza Horizon 5 a adunat un număr record de jucători.

Satya Nadella, președintele Microsoft, a venit cu statisticile. Potrivit sondajelor, Halo Infinite a atras peste 20 de milioane de jucători, iar plajele însorite din FH 5 au fost teren de curse pentru nu mai puțin de 18 mlioane de fani.

Halo Infinite este o scrisoare de mulțumire adresată fanilor

Halo Infinite este al șaselea titlu principal din franciza creată de Bungie și dusă mai departe de 343 Industries. A fost o lansare surpiză pe finalul anului 2021, componenta multiplayer a acestuia fiind free-to-play. Așteptările fanilor, în combinație cu lansarea puțin mai devreme față de fereastra stabilită, au propulsat jocul pe noi culmi, marcând astfel cel mai bun release din întreaga istorie Halo.

Microsoft nu a specificat câți dintre playeri au cumpărat jocul sau au preferat să se arunce doar în multiplayer-ul free-to-play, dar rezultatele sunt oricum impresionante. Pe această cale, dezvoltatorii au făcut și o postare în care le mulțumesc tuturor celor care l-au primit cu brațele deschise pe acest Master Chief next-gen.

Forza Horizon 5 m-a convins să încerc și eu jocurile racing

De cealaltă parte a baricadei, Forza Horizon 5 este racing-ul open-world dezvoltat de Playground Games apărut în noiembrie 2021. A fost cea mai bună lansare publicată de Xbox Games Studio, iar numerele vorbesc de la sine. În prima săptămână, FH 5 a fost jucat de peste 10 milioane de fani și, potrivit Microsoft, s-a ajuns la un număr curent de peste 18 milioane, din care trei milioane au fost atinse luna aceasta.

Se anunță un viitor bun pentru Xbox Games Studio și Microsoft. Gigantul și-a demonstrat supremația pe piața jocurilor video, iar asta nu poate fi decât un punct de plecare numai bun pentru proiecte din ce în ce mai ambițioase și achiziții din ce în ce mai importante.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button