PC&Consoles

Halo 5 ajunge pe PC… partial

Mai tineti minte cand publicul cerea ca Halo 3 sa fie lansat pentru PC, din moment ce primele doua au fost disponibile pentru PC? Microsoft v-a ascultat cerintele si a lansat Halo pentru PC!

Dar nu Halo 3, pentru ca asta ar fi avut prea mult sens, ci Halo 5. Si nu Halo 5 intreg, pentru ca asta ar fi fost atipi, ci Halo 5 Forge Editor. Ce exact inseamna asta? Inseamna ca nu este jocul intreg, ci editorul sau de harti.

Acest editor va permite sa realizati arene de lupta noi care pot fi apoi integrate in varianta de Xbox One a jocului, unde se pot bucura de ele cei care au si o campanie de singleplayer si servere de matchmaking si multe alte lucruri de care cei de pe PC nu dispun.

Exista, din fericire, si o parte buna. Microsoft nu a lansat Forge doar pentru a convinge comunitatea de PC sa faca harti pentru comunitate de Xbox. Aceste harti pot fi jucate in multiplayer alaturi de prieteni. Doar alaturi de prieteni, fiindca nu exista matchmaking pe PC sau un browser de servere.

Desigur, cei care au incercat sa joace cu prietenii lucruri precum Killer Instinct in ultimele luni au avut numeroase surprize, la cat de complicat poate fi procedeul, dar poate de aceasta data va functiona mai bine.

Microsoft a reiterat ca nu are nici o intentie sa aduca Halo 5 pe PC, dar ca Halo Wars 2 va fi disponibil. Mai tineti minte primul Halo Wars, nu? Acel RTS facut de studioul care a creat seria Age of Empires. Ensemble Studios. Studioul a carui angajati au fost informati cu luni inainte de lansarea lui Halo Wars ca vor ramane fara un loc de munca dupa ce il lanseaza.

Forge – Halo 5: Guardians Edition, in numele sau complet, va fi disponibil gratuit prin Windows Store pe Windows 10.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button